Χρυσή Αυγή: Η ιεραρχική πυραμίδα και οι ύμνοι στον εθνικοσοσιαλισμό

Αποκαλυπτικά για την οργανωτική δομή και την ιδεολογία που διέπει τη Χρυσή Αυγή είναι χειρόγραφα που βρέθηκαν στα αρχεία του προφυλακισθέντος βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Στα χειρόγραφα, υπό το γενικό τίτλο “Εσωτερικός Κώδικας”, περιλαμβάνεται η απεικόνιση της “εσωτερικής πυραμίδας” της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τον Αρχηγό, και πιο κάτω τους Φαλαγγάρχες, τους Τομεάρχες, τους Πυρηνάρχες, τους Λοχίτες, τους Φαλαγγίτες, τα Μέλη και τέλος τα Δόκιμα Μέλη.

Η πυραμίδα χωρίζεται επίσης σε τρία υποτμήματα: Τη Χρυσή Στοά, όπου ανήκει το Κεντρικό Συμβούλιο και το Πολιτικό Συμβούλιο, τη Χρυσή Αυγή, όπου ανήκουν οι Διευθυντές, οι Επόπτες και οι Πρόεδροι, και το Λαϊκό Σύνδεσμο, όπου ανήκουν οι Συντονιστές, τα Μέλη και τα Δόκιμα Μέλη.

Όπως εξηγείται παρακάτω, η Χρυσή Στοά ορίζεται ως “μυητική εταιρεία εκπομπός ομάς της Χρυσής Αυγής”, η Χρυσή Αυγή είναι “Κίνηση για τη Μελέτη της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Δημιουργίας” και ο Λαϊκός Σύνδεσμος “Πολιτική Κίνηση για την Έρευνα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ζωής”.

Σε άλλο χειρόγραφο αποθεώνεται ο Εθνικοσοσιαλισμός, με το συγγραφέα να αναφέρει: “Ο Εθνικοσοσιαλισμός, αρμονική υπέρβαση του Εθνικισμού, θεμελιωμένη στο Φυλετικό Αρχέτυπο. Ο Εθνικοσοσιαλισμός, κληρονόμος και ενσαρκωτής του Ελληνικού Τρόπου Ζωής. Ο εθνικοσοσιαλισμός υπερασπιστής των Αρχών του Πολιτισμού”.

Αμέσως μετά, σημειώνεται: “Εβραίος, το παράσιτο του Πολιτισμού. Η ριζική ιστορική αντίθεση του Ελληνικού Τρόπου Ζωής προς την εβραϊκή αντίληψη ζωής και τις απαξίες με τις οποίες νόθευσε το Άριο Πολιτιστικό Οικοδόμημα”.