Σπηλιωτόπουλος: Μείζον το θέμα των αδέσποτων ζώων

“Πρέπει να το προσεγγίσουμε με ευαισθησία”, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος

“Το θέμα των αδέσποτων είναι μείζον. Πρέπει να το προσεγγίσουμε με ευαισθησία”, τονίζει σε δήλωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, κατηγορώντας τη σημερινή διοίκηση του  δήμου Αθηναίων ότι δαπανά αρκετά χρήματα, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

“Πρόσφατα η κ. Ελένη Γουίν, δώρισε στον Δήμο Αθηναίων ένα κτήμα στα Μέγαρα, για να φιλοξενούνται αδέσποτα ζώα. Η αδιαφορία που επέδειξε ο κ. Καμίνης και η Διοίκησή του, επιδείνωσαν τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων, παρά τις δηλώσεις του Δημάρχου στα μέσα ενημέρωσης. Oι προϋποθέσεις που δεν τηρήθηκαν, ανάγκασαν την κ. Γουίν να οδηγήσει τον Δήμο στο δικαστήριο, διεκδικώντας να πάρει πίσω την έκταση”, σημειώνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος, και τονίζει ότι ο συνδυασμός του έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τα αδέσποτα ζώα, αλλά και για τα ζώα συντροφιάς γενικότερα.

“Σε συνεννόηση με την κ. Γουίν, θα παραμείνει το καταφύγιο ζώων στις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς φορείς, οργανώνουμε τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων με όσα προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και τις διαδικασίες”, τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, και καταλήγει: “Παράλληλα, δημιουργούμε χώρους, στους οποίους οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς θα μπορούν να πηγαίνουν τα κατοικίδιά τους. Έτσι, εξασφαλίζεται η καθαριότητα της πόλης από ακαθαρσίες, αλλά και η ασφάλεια των ζώων, καθώς δεν θα κινδυνεύουν από οχήματα”.