ΠΑΣΟΚ: Καταθέστε τώρα το άρθρο 19 του Γρηγοράκου

Την κατάθεση του άρθρου 19 του μεταναστευτικού κώδικα όπως το είχε ετοιμάσει ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος και αποσύρθηκε μετά από την παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέα Τάκη Μπαλτάκου και του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Μάλιστα τόνισε ότι αν δεν κατατεθεί άμεσα, τότε θα το πράξει το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται ότι πριν μερικές μέρες είχε γίνει μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη και του αναπληρωτή υπουργού κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου με θέμα τη ρύθμιση που προέβλεπε την απέλαση των μεταναστών που ψευδώς καταγγέλλουν πράξεις ρατσιστικής βίας. Η επίμαχη διάταξη ανέφερε πως ""εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα".

Στη Βουλή δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο αφού ο κ. Γρηγοράκος εμφανιζόταν να αποσύρει τη ρύθμιση, μερικά λεπτά μετά ο κ. Μιχελάκης αρνιόταν την απόσυρσή της για να περάσει μαζί με το άρθρο 19. Το ΠΑΣΟΚ, είχε εξαπολύσει σκληρή επίθεση κατά των κκ Μπαλτάκου και Μιχελάκη. Αναφορικά με τον κ. Μπαλτάκο – ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής ήταν παρών στην Ολομέλεια – από το ΠΑΣΟΚ τόνιζαν πως "ήταν μια "νομοτεχνική βελτίωση" πρωτοβουλία του κ. Μπαλτάκου, που ουσιαστικά καταργούσε το άρθρο 19 περί προστασίας των θυμάτων και των μαρτύρων εγκληματικής πράξης, συμπεριλαμβανομένου του ρατσιστικού εγκλήματος".

Στο ίδιο δελτίο σε σχέση με τον κ. Μιχελάκη σημειωνόταν πως "Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μιχελάκης, αναρμοδίως και πρωτοφανώς στην κοινοβουλευτική πρακτική, παρενέβη και επανέφερε τις "νομοτεχνικές βελτιώσεις" που είχε αποσύρει ο αν. υπουργός Εσωτερικών".