Γ. Καρατζαφέρης: Ξαναμπαίνω στο παιχνίδι

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει αποφασισμένος να κάνει comeback. Πρωτίστως στην Ευρωβουλή, όπου διατηρεί δύο ευρωβουλευτές. Δευτερευόντως στο ελληνικό κοινοβούλιο, από το οποίο αποκλείστηκε τον Ιούνιο του 2012 με ποσοστό1,6%.

Τώρα έχει βάλει στο στόχαστρό του τη συγκυβέρνηση και το οικονομικό-εκδοτικό κατεστημένο. «Θα δώσω τη μάχη μου έχοντας απέναντι όλο το σύστημα. Αναφέρομαι στους ολιγάρχες της οικονομίας. Τους λέω “μην κοιμάστε ήσυχοι”», δηλώνει στη «Real News», διευκρινίζοντας ότι οι δικές του επαφές με την ολιγαρχία σταμάτησαν όταν διαπίστωσε ότι δεν υπηρετούν εθνικά αλλά προσωπικά συμφέροντα.

Όσο για τα άλλα κόμματα που φύτρωσαν τα τελευταία χρόνια; Τα χαρακτηρίζει γενόσημα. «Όταν υπάρχει το αυθεντικό φάρμακο, δεν παίρνεις το γενόσημο. Καμμένος, Ποτάμι και όλοι αυτοί είναι γενόσημα. Ο αυθεντικός είμαι εγώ. Έσπασα την οικογενειοκρατία, έσπασα το δίπολο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα ξαναμπαίνω στο παιχνίδι για να καθαρίσω την κατάσταση», υποστηρίζει.

Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει διαζύγιο με τα μνημόνια, όπως ευαγγελίζεται. «Να πιστεύετε τα αντίθετα από αυτά που λέει ο Αντώνης Σαμαράς. Και πριν από δύο χρόνια μάς είχε πει ότι θα ήταν τα τελευταία μέτρα. Δεν ήταν τα τελευταία. Τώρα πάλι το ίδιο», λέει και προσθέτει: «Η χώρα, όσο δανείζεται, θα υπογράφει δανειακές συμβάσεις. Αυτές είναι μνημόνια. Αν γίνουμε αυτάρκεις, δεν χρειάζεται να υπογράψουμε τίποτα».

Απευθυνόμενος προφανώς στο θυμικό των ψηφοφόρων της κεντροδεξίας, σπεύδει να ρίξει λάδι στη φωτιά: «Ο κ. Βενιζέλος κυβερνάει. Σήμερα η ΝΔ άγεται και φέρεται από τον κ. Βενιζέλο. Ο κερδισμένος της παρτίδας είναι ο Βενιζέλος. Πολιτικός αρχηγός χωρίς κόμμα κυβερνά σήμερα την Ελλάδα».