Reuters: Θεοδωράκης, ο δημοσιογράφος που έγινε σταυροφόρος

Ως “τηλεοπτικό δημοσιογράφο που μετατράπηκε σε πολιτικό σταυροφόρο” παρουσιάζει τον Σταύρο Θεοδωράκη σε εκτενές δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, αναλύοντας το “φαινόμενο Ποτάμι”, που όπως σημειώνεται έχει ήδη γίνει η πιο πολυσυζητημένη νέα δύναμη στο ταραχώδες πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Στο άρθρο τονίζεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πετύχει να αποσπάσει υποστηρικτές τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά, αξιοποιώντας προς όφελός του “την αηδία που νιώθουν πολλοί Έλληνες για τους κατεστημένους πολιτικούς”, και η άνοδος του κόμματός του μπορεί να περιπλέξει το εκλογικό τοπίο εν όψει των ευρωεκλογών, αναλόγως του από ποιο χώρο θα “κλέψει” περισσότερους ψηφοφόρους.

“Το αν το Ποτάμι μπορεί να αξιοποιήσει την πολυδιάσπαση για να καθιερωθεί στο πολιτικό σκηνικό μένει να το δούμε, αλλά οι αναλυτές λένε ότι το επίπεδο υποστήριξης που έχει κερδίσει μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες είναι εντυπωσιακά ισχυρό", επισημαίνει το Reuters.

“Το Ποτάμι έχει όλα τα στοιχεία που εκπληρώνουν το προφίλ ενός κόμματος που μπορεί να κάνει τη διαφορά... Θα δούμε αν θα αντιμετωπιστεί ως κάτι νέο ή ως μία περαστική μόδα”, δηλώνει στο Reuters ο Κώστας Παναγόπουλος, από την εταιρεία ALCO.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ποτάμι έχει ήδη αποσπάσει την προσοχή των άλλων κομμάτων, με τα περισσότερα αριστερά κόμματα να το κατηγορούν για ασάφεια και έλλειψη συμπαγών προτάσεων, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι το Ποτάμι είναι απλώς ένα “προσωπείο” του ΠΑΣΟΚ.

“Ο Θεοδωράκης αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το πολιτικό κατεστημένο”, τονίζεται στο δημοσίευμα, που καταλήγει με τη δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη: “Δεν έχουμε και δε θέλουμε την υποστήριξη κανενός πολιτικού. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε νέο αίμα στην ελληνική πολιτική σκηνή”.