Με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού ο Αντώνης Σαμαράς

Από το αεροπλάνο κατευθείαν στο... κρεβάτι.

Με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού επέστρεψε από το Δουβλίνο αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η γρίπη που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες φέρεται να επιδεινώθηκε, καθώς ο πρωθυπουργός, λόγω φόρτου εργασίας, συμμορφώθηκε με τις συστάσεις του γιατρού του μόνο λίγες ώρες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Το ταξίδι στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με αντικείμενο την Ουκρανία και αμέσως μετά στο Δουβλίνο για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επιβάρυναν την κατάσταση.

Ως εκ τούτου θα παραμείνει κλινήρης και δεν θα παραστεί στην Διάσκεψη για τις περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει το Σάββατο στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε στους κεντροδεξιούς ηγέτες της ΕΕ από το βήμα της συνόδου στο Δουβλίνο – η οποία ανέδειξε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει απευθείας την Αγκελα Μέρκελ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.