Γιατί αυξήθηκαν οι παιδικοί θάνατοι με την έλευση της Τρόικας

Mια τραγική για την Ελλάδα έρευνα, ανέδειξε η ιστοσελίδα της μεγάλης κυκλοφορίας ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» (www.repubblica.it, στις 22-2-2014)). Η ιστοσελίδα δημοσιεύει στοιχεία από το παγκοσμίου κύρους βρετανικό ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με τα οποία η βρεφική θνησιμότητα κατά τους πρώτους λίγους μήνες της ζωής των μικρών Ελλήνων αυξήθηκε την περίοδο της Τρόϊκα κατά 43% (σχεδόν διπλασιάσθηκε)! Οι αριθμοί που αναφέρονται στο πόρισμα ομάδας ερευνητών των Πανεπιστημίων του Καίμπριτζ, της Οξφόρδης και του Λονδίνου που δημοσιεύεται στην παραπάνω ιατρική επιθεώρηση, προκαλούν τρόμο και κατατάσσουν πλέον την Πατρίδα μας στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Ο αριθμός των νεογνών που γεννιώνται με ελλιπές βάρος αυξήθηκε κατά 19%, ενώ κατά 20% αυξήθηκε ο αριθμός των παιδιών που γεννιώνται νεκρά! Η έρευνα καταλογίζει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την τραγική αυτή κατάσταση στις περικοπές που έγιναν στην υγεία με τις υποδείξεις της Τρόϊκα, πράγμα που έχει διαλύσει το, το ήδη προβληματικό, υγειονομικό σύστημα της Χώρας.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι συγκλονιστικά και εκτός από τη σημαντικότατη αρνητική επίδραση που έχει η κατάσταση αυτή στο ψυχισμό των γονιών των νεογνών αυτών, κάποιοι από τους οποίους ίσως δεν θα μπορέσουν να τεκνοποιήσουν στο μέλλον, τίθεται πλέον και ζήτημα εθνικής επιβίωσης. Είναι γνωστό και όλοι ομολογούν ότι, η Χώρα μας είναι λαός υπέργηρων πολιτών και αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα, μετά κάποια χρόνια, ο ελληνικός πληθυσμός να αρχίζει να μειώνεται. Απέναντι σ΄ αυτό το σοβαρό ζήτημα, το κράτος δείχνει να αδιαφορεί για τη φροντίδα της υγείας των Ελληνόπουλων, ενώ καταργεί μέτρα που είχαν θεσπισθεί με πολύ κόπο πριν από δεκαετίες, για την ενίσχυση της οικογένειας.

Παράλληλα, ουδείς φαίνεται να ανησυχεί ουσιαστικά για το τεράστιο εθνικό μας πρόβλημα εκτός από τους Ιταλούς και τους Άγγλους! Αλήθεια, το αρμόδιο υπουργείο τι έχει να πει γιαυτό; Η διαρκής υπακοή στην Τρόϊκα οδηγεί πλέον και σε εθνική συρρίκνωση, ενώ παράλληλα οι κρατούντες αλληλοσυγχαίρονται για τα πρωτογενή πλεονάσματα και ετεροϊκανοποιούνται να προβάλλουν αυξημένους οικονομικούς δείκτες. Μια ακόμα περίπτωση που οι άνθρωποι πεθαίνουν, ενώ οι αριθμοί ευημερούν. Βέβαια, τα νεογνά δεν ψηφίζουν και επομένως μοιάζει να επικρατεί η άποψη ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος γιαυτό!

Από την ανωτέρω έρευνα, όμως, ένα πράγμα αναδεικνύεται. Ότι η αναλγησία και η υποκρισία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Μια μόνη λέξη ταιριάζει εδώ. Ντροπή! Η Δικαιοσύνη πρέπει να παρέμβει άμεσα. 

http://www.carta-org.gr/