Οκτώ υποψήφιοι στο κυνήγι του Δήμου Αθηναίων

Με την υποψηφιότητα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην δημάρχου Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος κατεβαίνει ανεξάρτητος υποψήφιος για το δήμο της Αθήνας και τη σχεδόν ταυτόχρονη γνωστοποίηση του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλου, διαμορφώνεται σταδιακά το παζλ των υποψηφιοτήτων στη μάχη για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Οι «γαλάζιες δυνάμεις» εμφανίζονται διασπασμένες, με τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Άρη Σπηλιωτόπουλο να αναμετράται με τον πρώην δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος ηγείται ανεξάρτητου σχήματος.

«Στην πρόσκληση - πρόκληση για μια Αθήνα με περισσότερη αισθητική, με μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους τους πολίτες, για μια Αθήνα η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές ικανότητες όλων μας, εγώ δηλώνω παρών. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να δούμε την Αθήνα εκεί που της αξίζει. Γιατί την πόλη που ζούμε την αγαπάμε», ανέφερε ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του ο Α. Σπηλιωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε: «Καταθέτω επίσημα, στις Αθηναίες και στους Αθηναίους, την υποψηφιότητά μου για το δήμο της πόλεως των Αθηναίων. Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον. Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι πρώτα, η Αθήνα».

Οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον 34χρονο οικονομολόγο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που κατεβαίνει στην εκλογική αναμέτρηση του δήμου Αθηναίων ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψηφιότητα Σακελλαρίδη προτάθηκε από πλευράς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη, έγινε αποδεκτή από τον Α. Τσίπρα και στη συνέχεια από την Πολιτική Γραμματεία και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. 

Ο κ. Σακελαρίδης είναι συντονιστής του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Για το δήμο Αθήνας υποψήφιος του ΚΚΕ είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης - δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και μέλος του πολιτικής γραμματείας του κόμματος, Νίκος Σοφιανός.

Ήδη ανακοινώθηκε και επίσημα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες το όνομα του Βασίλη Καπερνάρου για την υποψηφιότητα στο δήμο Αθήνας. Ο κ. Καπερνάρος αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ θα προηγηθεί πιθανότατα και ανακοίνωση του κόμματος.

Αυτό συζητήθηκε και αποφασίστηκε σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την γραμματεία Αυτοδιοίκησης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε την Τετάρτη και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Σε μήνυμά της στο twitter η Φιλελεύθερη Συμμαχία, της οποίας ο Βαλλιανάτος είναι πρόεδρος, αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος των @greekliberals Γρηγόρης Βαλλιανάτος, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου»

Από πλευράς της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος για το δήμο είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος, κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του είπε ότι «ότι όσα ψέματα και να πουν, όσες παρανομίες και να κάνουν, θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ακόμα και μέσα από τη φυλακή».

Τέλος, από τον περασμένο Νοέμβριο, έχει δηλώσει ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μάλιστα είχε απευθύνει πρόσκληση στα κόμματα για τη στήριξή του. ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, δεν έχουν μέχρι αυτή την ώρα ανοίξει τα χαρτιά τους σχετικά με τα σχέδιά τους για το Δήμο της Αθήνας - αλλά πιθανολογείται ότι θα υποστηρίξουν το Γιώργο Καμίνη.