Δυστοκία υποψηφίων για τη ΝΔ – Αρνήσεις και αντάρτες

Σε πονοκέφαλο για τον Αντώνη Σαμαρά εξελίσσονται οι υποψηφιότητες για τους τρεις μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

Η κίνηση χθες το μεσημέρι του Απόστολου Τζιτζικώστα να ανακοινώσει μονομερώς την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, φανέρωσε τα μεγάλα προβλήματα της Συγγρού και του πρωθυπουργού.

Η κίνηση Τζιτζικώστα δημιουργεί πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου το οποίο τον προόριζε για υποψήφιο για το δήμο Θεσσαλονίκης και για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταλήξει στο πρόσωπο του Γιάννη Ιωαννίδη.

Στις εξελίξεις παρενέβη με γραπτή δήλωσή του και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος επεσήμανε:

"Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν. Σήμερα ως Αρχηγός της Παράταξης Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της Παράταξης του 52,5% στις εκλογές του 2010, καλώ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία, να συνεχίσουν ενωμένοι το έργο που ξεκινήσαμε μαζί, απερίσπαστοι απ' όσα ακούγονται και γράφονται ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάνω απ' όλα η Πατρίδα μας, η κεντρική Μακεδονία, πάνω απ' όλα το συμφέρον των πολιτών. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες".

Ανάλογη είναι η κατάσταση στην περιφέρεια Αττικής, όπου τα ποσοστά της ΝΔ είναι χαμηλά και υπάρχει απροθυμία στελεχών να κατέβουν στη μάχη των εκλογών.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει η Ν.Δ. στον Δήμο της Αθήνας. Ο Νικήτας Κακλαμάνης θέλει να είναι υποψήφιος, ενώ η Συγγρού έχει εισπράξει σειρά αρνήσεων. Την κατάσταση για τη Ν.Δ. στο Δήμο Αθηναίων δυσχεραίνει κυρίως η υποψηφιότητα Κασιδιάρη.