Γλέζος: Ειρωνικό ήταν το “ναι” στη συγκυβέρνηση

"Ειρωνικό" χαρακτηρίζει το σχόλιο του ο Μανώλης Γλέζος στη Βουλή για συνεργασία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη δήλωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το σχόλιο του  περί συγκυβέρνησης ήταν ειρωνικό. "Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. Ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι -ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας", αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της συνιστώσας «Ενεργοί Πολίτες».

Τι είπε στη Βουλή

"Αν η Ν.Δ. αλλάξει πολιτική δεν έχουμε αντίρρηση να συγκυβερνήσουμε", τόνισε ο Μ. Γλέζος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα επεσήμανε πως η Ν.Δ. "αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της, γι' αυτό ζητά συγκυβέρνηση. Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ζενίθ με το ναδίρ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε αντίρρηση".

Η απάντηση ήρθε λίγη ώρα μετά από τον Ν. Βούτση, ο οποίος απευθυνόμενος στη ΝΔ, έδωσε απάντηση στο Μ. Γλέζο. Συγκεκριμένα την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. επανέλαβε στην Ολομέλεια της Βουλής ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ν. Βούτσης. "Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας, όχι ο λαός, ούτε η Αριστερά", τόνισε.

"Γιατί μας κάνετε αυτή την πρόσκληση μέσα από τις χειραγωγημένες ειδήσεις και τα χειραγωγημένα κανάλια;", αναρωτήθηκε ο κ. Βούτσης και συνέχισε: "Είναι πρόσκληση για συνενοχή στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο και την κοινωνική εκμετάλλευση που οδηγεί στην καταστροφή την κοινωνία και τη χώρα".

"Μας καλείτε", πρόσθεσε, "να πάρουμε απόφαση ένα ιστορικό συμβιβασμό που οδηγεί σε μία τέτοια καταστροφή. Την απάντηση δεν την δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο λαός".

"Την Πομπηία στην οποία οδηγείτε τα πράγματα θα την χρεωθείτε μόνοι σας, όχι ο λαός, ούτε η Αριστερά που είναι στην πρώτη για να ορθοποδήσει η χώρα", κατέληξε.

"Με τους ίδιους τους δανειστές θα διαπραγματευτούμε και όχι με υπαλλήλους τους", τόνισε σε δηλώσεις του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, στον σταθμό Real FM, σε περίπτωση νίκης του κόμματος σε ενδεχόμενες εκλογές και σχηματισμού κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπάλάφας τόνισε ότι "δεν πρόκειται να μιλήσουμε με τον Τόμσεν και τους άλλους δύο της παρέας του. Αυτοί είναι υπάλληλοι των δανειστών".

Ως κυβέρνηση, επισήμανε, "θα μιλήσει με τους ίδιους τους δανειστές- θα μιλήσει με τη γερμανική κυβέρνηση, θα μιλήσει με το ΔΝΤ, θα μιλήσει με την ολλανδική κυβέρνηση" και εκτίμησε πως όταν οι δανειστές θα έχουν μπροστά τους μια κυβέρνηση υπεύθυνη και αποφασισμένη να τα υλοποιήσει, "είμαστε βέβαιοι -ή να πω σχεδόν βέβαιοι- ότι θα σκεφθούν λογικά, ρεαλιστικά: "Θα πάρουμε αυτά που μας δίνει η κυβέρνηση ή δεν θα πάρουμε τίποτα;""..