Σαμαράς: Μείωση φόρων από το 2015

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της τρομοκρατίας, μετά και τις σημερινές; εξελίξεις με το Χριστόδουλο Ξηρό, έκανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι “δε μας σταματούν ούτε ο λαϊκισμός, ούτε οι πάσης φύσεως ακραίοι, ούτε οι απειλές των τρομοκρατών. Είμαστε απέναντι σε όσους τους βοηθούν και τους συνδράμουν”, ενώ αναφέρθηκε και στη μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, λέγοντας ότι στις δηλώσεις της έδωσε μάθημα σε όλους μας. “Έχουμε υποχρέωση να ακούσουμε αυτά που είπε και να κλείσουμε τις κερκόπορτες”, εννοώντας το “σαθρό και παλιό σύστημα” που βγάζει έξω αυτούς τους οποίους “η αστυνομία συλλαμβάνει και η δικαιοσύνη δικάζει” (αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην απόδραση Ξηρού”.

“Υπάρχουν ύπουλες δυνάμεις που ποντάρουν στην αποτυχία μας”

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε εμμέσως και στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι υπάρχουν μέσα στην Ελλάδα δυνάμεις που ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας. “Αυτές είναι οι πιο ύπουλες, και τις πολεμάμε κάθε μέρα”, προσθέτοντας ότι κάποιοι αντί να κοιτούν μπροστά, προσπαθούν να μας πάνε πίσω στην αβεβαιότητα του Grexit”. Είπε ακόμα ότι αν κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο κομματικό κράτος της συντεχνίας, να ξέρουν ότι αυτά τελείωσαν”.

Μείωση φόρων το 2015

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την οικονομία και για βήματα που κάνει η Ελλάδα γοα να βγει από το μνημόνιο. Πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει από φέτος, ότι τα δύσκολα είναι πίσω μας και ότι έρχονται σιγά-σιγά καλές ειδήσεις, όπως ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα μοιραστεί στους πιο αδύναμους χωρίς δανεικά. Χαρακτήρισε κρίσιμη για τις επενδύσεις στην Ελλάδα την πλήρη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ προανήγγειλε μείωση φόρων, λέγοντας ότι “θα υπάρξει ελάφρυνση των φορολογικών βαρών μόλις ξεπεράσουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για δεύτερη φορά”. Η αναφορά αυτή έγινε αφού ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη γραφειοκρατία και με τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.