Τσίπρας: Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η νέα Βουλή

Οξύτατη αντιπαράθεση Στουρνάρα - Τσίπρα σημειώθηκε στη Βουλή για τα επισφαλή δάνεια και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και για τα σενάρια που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

"Δημόσια και έντιμα σας λέω. Αυτή η επιλογή βρίσκεται έξω από κάθε λογική δημοκρατικής μετάβασης. Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εκλέξει η Βουλή που θα έχει την πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, να το καταλάβετε καλά" διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Οφείλετε όλοι σας να σεβαστείτε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και να μη δεσμεύσετε τις επόμενες κυβερνήσεις ορίζοντας από τώρα τον επόμενο διοικητή της ΤτΕ που θα έχει πενταετή θητεία", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αναφερόμενος στα σενάρια για την τοποθέτηση Στουρνάρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τα σενάρια να αναλάβει ο Γ. Στουρνάρας τη θέση του Γ. Προβόπουλου στην ΤτΕ χαρακτήρισε αδιανόητο να οριστεί επικεφαλής της ΤτΕ, χωρίς συνεννόηση με την αντιπολίτευση, δεδομένου ότι ήδη οι δημοσκοπήσεις φέρνουν μπροστά το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γ. Στουρνάρας απαντώντας επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει πει τίποτε για τη Διοίκηση της ΤτΕ και έκανε λόγο για μικροκομματικές σκοπιμότητες και απαξίωση της προσπάθειας ανασυγκρότησης του τραπεζικού συστήματος από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. "Έχω πολύ δουλειά να κάνω τους επόμενους μήνες. Δεν με αφορούν τα σενάρια" ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Στουρνάρα που εξέφρασε τη λύπη του για την υιοθέτηση εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα των σεναρίων αυτών.

"Δεν χαριστήκαμε ούτε θα χαριστούμε σε κανένα" επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για τις τράπεζες.

"Επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έχει ξεκινήσει διαδικασία κάθαρσης" υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά του, με την ταινία "Οδηγός Διαπλοκής", που προτείνεται για τα περισσότερα Όσκαρ παραλλήλισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τις τράπεζες και υποστήριξε ότι θα επέλθει ζημία 25 δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση.

"Πρόκειται τριπολικό σύστημα. Πρώτος οδηγός διαπλοκής το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας και τα κόμματα που κυβέρνησαν, δεύτερος οι τράπεζες, που έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις, τρίτος οδηγός οι όμιλοι που ελέγχουν ΜΜΕ" ανέφερε.

Στη δευτερολογία του ανέφερε επίσης ότι "το χρηματιστηριακό παιχνίδι με τις τραπεζες μυρίζει διαθέσεις κερδοσκοπίας".