“Καίνε” τη Χρυσή Αυγή τα βίντεο από ορκωμοσίες νέων μελών

“Καίει” τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ανακρίτριες της υπόθεσης, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, και προέρχεται από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή, Γιάννη Λαγού και του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου. Τα στοιχεία αυτά χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμα και, όπως λέγεται στο Εφετείο, είναι πλήρως αξιοποιήσιμα για την πορεία της έρευνας.

Σε ένα από τα ντοκουμέντα που εντοπίστηκαν στους υπολογιστές αυτούς, ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται σε ομιλία του να αναφέρει: “Σκοπός μας δεν είναι να βελτιώσουμε αυτούς που βρίσκονται σήμερα στο Κοινοβούλιο, να διορθώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις που είναι διεφθαρμένες και τελειωμένες, αλλά να τους τελειώσουμε, μια για πάντα”. Στην ίδια ομιλία, ο προσωρινά κρατούμενος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αναφέρει μάλιστα με ειρωνική διάθεση: “Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο”.

Το ηλεκτρονικής μορφής υλικό είναι ογκώδες και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι μεγέθους 1 terabyte, ενώ περιλαμβάνει φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία που θα αξιολογηθούν λεπτομερώς από τις δύο δικαστικές λειτουργούς, καθώς δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην ποινική εμπλοκή νέων προσώπων.

Μεταξύ άλλων, στα χέρια των ανακριτριών έχει περιέλθει κατάλογος με τις “20 Αρχές της προπαγάνδας” και υλικό από λόγους ορκωμοσίας νέων μελών της Χρυσής Αυγής, παρουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου και του βουλευτή Γιώργου Γερμενή. Σε ένα από αυτά τα στιγμιότυπα μέλος του κόμματος σηκώνεται και χαιρετά ναζιστικά.

Στις επίμαχες ορκωμοσίες φαίνεται μέλος της Χρυσής Αυγής να λέει στον λόγο ορκωμοσίας του: “Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε επαναστάτες. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που κρύβουμε όλοι μέσα μας”.

Άλλο μέλος, αναφερόμενο στην ορκωμοσία του σε όσους “γκρινιάζουν αλλά κάθονται στον καναπέ”, φαίνεται να λέει: “Αξίζει να τους πατήσουμε. Την ημέρα της κρίσης μακριά από τις παπαδίστικες θεωρίες για άφεση αμαρτιών, δεν θα ρωτήσουμε αν μέχρι τότε ταλαντεύονται δεξιά μέχρι αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό”. Επίσης άλλο μέλος αναφέρει στην ομιλία του: “Ναι, είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Όλοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς”.