Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με φόντο νέα μέτρα

H συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στις 12:00 της Κυριακής θα προσπαθήσει να προλειάνει το έδαφος για τη συνάντηση της Δευτέρας του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα χαράξουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν αναφορικά με τα νέα μέτρα κι ενώ οι τροϊκανοί ετοιμάζονται για πυρετό διαβουλεύσεων από τη Δευτέρα κιόλας.

Το πρωί της 18ης Νοεμβρίου η ομάδα Τόμσεν δε θα έχει διαπραγματεύσεις μόνο με το οικονομικό επιτελείο και την ομάδα Τόμσεν, αλλά θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Στο μεταξύ, ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει λίστα με μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτή η λίστα φαίνεται πως έχει ήδη συνταχθεί και θα επιβεβαιωθεί από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10:30 της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονταν ο Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Βρούτσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης για να καταθέσουν προτάσεις και θέσεις για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, οι οποίες θα συζητηθούν μετά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.