Νέα δημοσκόπηση δίνει πεντακομματική Βουλή

Προβάδισμα 7,1 μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Διχασμένοι οι ψηφοφόροι για πρόωρες εκλογές

Νέο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει νέα δημοσκόπηση της KAΠΑ Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 23,5% - 7,1 μονάδων διαφορά - ο ΣΥΡΙΖΑ 16,4%, η Χρυσή Αυγή 6,8%. Ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,9%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 1,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα 1,3% και Ανταρσύα 1%. Άλλο κόμμα απάντησε το 3,9%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου βρίσκεται στο 26,1%. 

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο, αν γίνονταν σήμερα εκλογές;» το 48% λέει «Νέα Δημοκρατία», και το 22% «ΣΥΡΙΖΑ», ενώ το 18,5% απαντά «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 31%, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 23,5% των ερωτηθέντων.

Μισοί-μισοί για πρόωρες εκλογές, όχι σε νεό δημοψήφισμα

Το εκλογικό σώμα εμφανίζεται απόλυτα διχασμένο ως προς το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών:  το 47% ζητεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, ενώ το 40,5% τάσσεται υπέρ της άμεσης προσφυγής στην κάλπη.

Τέλος, ως προς την πιθανότητα διενέργειας ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με θέμα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, το 44% τάσσεται κατά, ενώ το 31,5% δηλώνει πως θέλει ένα δημοψήφισμα.