Τσίπρας στη Βουλή: Εμείς κάναμε τις προσλήψεις στην Υγεία

Η "ώρα του πρωθυπουργού"

«Παραλάβαμε νοσοκομεία χρεοκοπημένα και καταφέραμε να τα φέρουμε σε κατάσταση δημοσιονομικής βιωσιμότητας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη για την Υγεία.

«Από την ημέρα που αναλάβαμε έχουμε κάνει 6.256 προσλήψεις» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και είπε ότι έρχονται ακόμη 3.200 προσλήψεις.

«Για κάποιους είναι εύκολο να βαφτίζουν τις περικοπές μεταρρυθμίσεις και ξεκινούν πάντα από το προσωπικό των νοσοκομείων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση άσκησε προσεκτική και επίμονη πολιτική εξοικονόμησης, «εκεί που για ολόκληρες δεκαετίες γινόταν ένα μεγάλο πάρτι στις προμήθειες, στις δαπάνες, στις υπερτιμολογήσεις».

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι έρχεται ηλεκτρονική λίστα προτεραιότητας στα νοσοκομεία.

«Αυτό που με ενοχλεί ως πολίτη είναι ότι αυτοί που ασκούν σήμερα κριτική, επί 5 χρόνια δεν είχαν πει ούτε μια κουβέντα» επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα, αλλά έχει τις αγκυλώσεις ενός αριστερού κόμματος».

 

Σύσταση Εξεταστικής για την Υγεία

  Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς σχετική πρωτοβουλία θα αναλάβουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. «Τίποτε κρυφό από τον ήλιο» υπογράμμισε σχετικά, για να προσθέσει: «Οι μαγκιές όχι στα τηλεπαράθυρα, αλλά εδώ… και κάποιοι μπορεί να χάσουν τα χαμόγελά τους».

   Νωρίτερα, είχε κάνει αναφορά στις υποθέσεις Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, «Ερρίκος Ντυνάν», όπως και σε εκείνη των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με υπουργό τον Γιάννο Παπαντωνίου.

   «Εγώ θα είχα πρόβλημα, υπουργοί μου να πηγαίνουν σε προανακριτικές{…} δεν θα πήγαινα στο Μαντείο των Δελφών να το παίζω σοφός» ανέφερε κλείνοντας τη σχετική αναφορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.