Νέα δημοσκόπηση: Έκπληξη η δημοφιλία πολιτικού αρχηγού εκτός Βουλής

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας

Προβάδισμα 16% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του Σκάι. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, στις 7 Νοεμβρίου, η ΝΔ συγκέντρωνε 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%. 

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%. Επί «ξυρού ακμής», στο 3%, ισοψηφούν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%). 

 

Στην ερώτηση σχετικά με το ποιος θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36%, έναντι με 19,5% του Αλέξη Τσίπρα. Να σημειωθεί ότι το 41,5% απάντησε "κανένας".

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%, ωστόσο παρά το γεγονός ότι είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη το κόμμα της μένει εκτός Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τέταρτος με 22%, πίσω από τον Δημήτρη Κουτσούμπα (22,5%). Έβδομη, πίσω από τον Βασίλη Λεβέντη (21%) αλλά και τον Σταύρο Θεοδωράκη (20,5%), η Φώφη Γεννηματά (20%).