Παππάς: Τη Δευτέρα όσοι πιστοί προσέλθετε για προσωρινές άδειες

Ρύθμιση γέφυρα με βάση το νόμο του προαναγγέλλει ο υπουργός Επικρατείας

«Δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος. Ο νόμος 4339- ο νόμος που οι δημοσιογράφοι ονομάζουν “νόμο Παππά”- είναι ο νόμος που έδινε τις περισσότερες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ από οποιαδήποτε προηγούμενη ρύθμιση. Δηλαδή και τα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας και συνολικά των ρυθμίσεων που έπρεπε να υπάρξουν σε αυτήν τη διαδικασία, ήταν αρμοδιότητα του ΕΣΡ. Εμείς βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νομικό κενό και ένα νομικό παράδοξο: Δηλαδή το ίδιο το ΣτΕ είχε αποφανθεί ότι το καθεστώς μη αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών δεν ήταν συνταγματικό. Και βεβαίως είχαμε μια πραγματικότητα πολιτική στην οποία οι προκάτοχοί μου, αντί να ρυθμίζουν το τηλεοπτικό τοπίο και να αδειοδοτούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς, περνούσαν σε αυτό που λέγαμε “παράταση του καθεστώτος νόμιμης λειτουργίας” που είχαν αποδώσει στους τηλεοπτικούς σταθμούς» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

«Αυτό το πράγμα έπρεπε με κάποιο τρόπο να σταματήσει να γίνεται. Εμείς κάναμε αλλεπάλληλες προσπάθειες στις αρχές του 2016 για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή κανένας πολίτης δεν αμφιβάλλει και δεν έχει ερωτηματικά σε σχέση με το γιατί η ΝΔ δεν συναίνεσε στη συγκρότησή του» προσέθεσε.

Ο κ. Παππάς είπε ότι «το ΣτΕ έχει πάρει αποφάσεις που κι αυτές κρίνονται. Το ΣτΕ θεώρησε το κλείσιμο της ΕΡΤ συνταγματικό. Πρέπει να θυμίσω ότι (το κλείσιμο της ΕΡΤ) έγινε με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και 8 μήνες μετά ήλθε (το ΣτΕ) να το επιβεβαιώσει και να το επικυρώσει».

Σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός είπε ότι «είχαμε μια διαδικασία που πέρασε από όλα τα πολιτικά, νομικά και επικοινωνιακά κόσκινα και βεβαίως ήλθε η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ η οποία είναι καθαρά αρνητική».

Ο υπουργός Επικρατείας δεν παρέλειψε να επισημάνει το οριακό αποτέλεσμα της απόφασης του ΣτΕ, προσθέτοντας «υπάρχει ένα αποτέλεσμα και με αυτό θα πορευθούμε. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις».

Αναφερόμενος στην υπάρχουσα κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό, ο κ. Παππάς έθεσε το ερώτημα «υπάρχει κανείς που λέει ότι δεν χρειάζεται να γίνει διαγωνισμός;».

«Περιμένω να ακούσω ποιο είναι το λογικό τίμημα. Εμείς κάναμε ένα διαγωνισμό κρυστάλλινο, διαφανή ο οποίος προσεβλήθη με όλους τους δυνατούς τρόπους στην Δικαιοσύνη και άντεξε μέχρι τη χθεσινή απόφαση, για όλες τις εσωτερικές του διαδικασίες. Η εσωτερική του λειτουργία και συνοχή ήταν, όχι απλώς αδιάβλητη, αλλά κρυστάλλινη πρωτοφανώς. Κάναμε αυτόν τον διαγωνισμό: 255 εκατομμύρια για το τηλεοπτικό φάσμα. Υπάρχει αυτήν τη στιγμή διάθεση να τοποθετηθούν τα κόμματα για το πόσο πρέπει αυτός ο σπάνιος εθνικός πόρος να πληρωθεί;», αναρωτήθηκε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι «δεν ήταν απόφαση υπουργού ο αριθμός 4 για τις τηλεοπτικές άδειες. Απόφαση υπουργού ήταν σε όλες τις προηγούμενες νομοθεσίες. Ακόμα και στη νομοθεσία που δοκίμασε να περάσει ο κ. Βορίδης το 2012 και τελευταία στιγμή την απέσυρε. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί την απέσυρε. Και στον νόμο Βενιζέλου, και στο νόμο Ρέππα και στο νόμο Ρουσόπουλου η απόφαση για τον αριθμό των αδειών ήταν υπουργική απόφαση».

«Όταν ξεκινήσαμε το νόμο, είχε σηκωθεί μεγάλο μπαϊράκι για να μεταφερθεί και αυτή η απόφαση στο ΕΣΡ, ήταν η αιχμή του δόρατος της κριτικής που δεχθήκαμε, παρόλο που στους προηγούμενους νόμους, όχι αδιαμαρτύρητα, θα έλεγα μετά βαΐων, κλάδων και πανηγυρισμών, ήταν στο επίπεδο της υπουργικής απόφασης το ζήτημα του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών» προσέθεσε.

Ο κ. Παππάς είπε ότι το ζήτημα της συνταγματικότητας είναι «προφανέστατα επίφαση για τα κόμματα της αντιπολίτευσης», αναφέροντας πως «χθες η ΝΔ δήλωσε ευθαρσώς, πριν γνωρίσουμε το αποτέλεσμα του ΣτΕ, ότι είτε βγει συνταγματικός ο νόμος είτε βγεί αντισυνταγματικός, αυτοί θα τον αλλάξουν. Η ΝΔ δηλαδή στέλνει μήνυμα εγγύησης και συνέχισης της αεροπειρατείας. Στην Ελλάδα έχουμε αεροπειρατεία».

Επισήμανε ότι ο νόμος 4339 έχει πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια για την αδειοδότηση και ότι υπάρχει εν ισχύι το Προεδρικό Διάταγμα του 2010 που επιβάλλει στα κανάλια να μη μεταδίδουν ρατσιστικά μηνύματα, να μη διασπείρουν μηνύματα μίσους και μια σειρά άλλα ζητήματα σχετικά με το πρόγραμμά τους, ενώ υπάρχει και το Σύνταγμα «για το επίμαχο άρθρο το οποίο συζητάμε» που επιβάλλει την ίση προβολή όλων των απόψεων.

Ο υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε των κριτηρίων του διαγωνισμού, προκαλώντας «οποιονδήποτε να πει πού αλλού έχουν υπάρξει σε δημόσιο διαγωνισμό».

«Να μη λέμε ότι δεν υπήρχαν ποιοτικά κριτήρια διότι δεν ισχύει», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς γιατί ένας καναλάρχης με σταθμό εν λειτουργία είναι πιο επικίνδυνος για την ενημέρωση από έναν άλλον που πήρε άδεια επειδή πλήρωσε, είπε ότι «καταρχήν το να επιλέξουμε εμείς ποιος θα πάρει άδεια ήταν απολύτως αδύνατον. Εμείς θέσαμε τα πολύ αυστηρά κριτήρια και τη διαδικασία της δημοπράτησης που είχε αυτήν την καταπληκτική εξέλιξη για το Δημόσιο με τα 255 εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε τη δυνατότητα ούτε να επιλέξουμε, ούτε έχει καμία βάση η κριτική που μας ασκήθηκε ότι όλο αυτό το κάναμε για να πάρουν άδεια “οι δικοί μας”. Δεν υπήρχε καμία τέτοια ιστορία και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού το επιβεβαίωσε».

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς επισήμανε την εξής θεμελιώδη, όπως την χαρακτήρισε, διαφορά: «Οι ιδιοκτήτες καναλιών στο προηγούμενο καθεστώς, το οποίο τελειώνει γιατί έρχεται καινούργια ρύθμιση, ήξεραν πως είναι ιδιοκτήτες καναλιών γιατί πάτησαν την Πολιτεία στον σβέρκο. Βρήκαν το πολιτικό σύστημα σε μια φάση πάρα πολύ μεγάλης αδυναμίας, τότε που εφαρμόζονταν τα ακραία προγράμματα λιτότητας και το πολιτικό σύστημα είχε ανάγκη πολιτικής στήριξης και επέβαλλαν και το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και την υποκλοπή του “αέρα” της χώρας”. Επέβαλλαν λοιπόν ένα διαγωνισμό παρωδία για τον ψηφιακό πάροχο όπου υπήρχε ένας διαγωνιζόμενος, όπου, οποία σύμπτωσις, έδωσε 18 εκατομμύρια για 15 χρόνια, για όλο το φάσμα, ενώ ο διαγωνιζόμενος ήταν το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών».

«Αυτό νομίζουν ορισμένοι ότι θα συνεχιστεί. Δεν θα συνεχιστεί» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Στην παρατήρηση ότι «επιχειρηματίες θα πάρουν τις άδειες», ο κ. Παππάς είπε «μέχρι να υπάρξει μια κοινωνική αλλαγή που θα θέλαμε, άνθρωποι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια μπορούν παίζουν σε αυτό το σπορ».

«Αυτοί που είναι καναλάρχες αυτήν την στιγμή, είναι λόγω της επιτυχημένης αεροπειρατείας. Αυτοί που θα έπαιρναν άδεια, αν είχε τελεσφορήσει ο δικός μας διαγωνισμός, θα ήταν καναλάρχες, επειδή η Πολιτεία επέβαλε τους κανόνες και θα γνώριζαν ότι έτσι όπως πήραν άδεια έτσι θα μπορούσαν και να την απωλέσουν. Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά και βεβαίως το ζήτημα της βιωσιμότητας των σχημάτων», επισήμανε.

«Το μήνυμα που πρέπει να εκπεμφθεί είναι το ακόλουθο: Αν κάποιος νομίζει ότι η χθεσινοβραδινή απόφαση θα μας κάνει εμάς να σκεφθούμε όπως οι προηγούμενοι και ο ομιλών να γυρίσει στο γραφείο του και να υπογράψει ένα απλό χαρτί, ένα παλιόχαρτο το οποίο λέει, “όσοι λειτουργείτε τώρα, συνεχίσετε να λειτουργείτε” θα διαψευστούν», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Σε ό,τι αφορά τα περί παραιτήσεώς του, που ζητά η αντιπολίτευση, ο κ. Παππάς είπε ότι βρίσκεται στην υπουργική θέση διότι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές και «απολαμβάνω, μέχρι στιγμής, της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού».

«Συνεπώς, οι εκκλήσεις περί παραιτήσεων, δεν έχουν θέση αυτήν την στιγμή, γνωρίζαμε ότι θα γίνουν, γνωρίζαμε ότι θα ζητήσουν παραιτήσεις και εκλογές, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό είναι κάτι που δεν τους αφορά, αφορά άλλους» είπε ο κ. Παππάς,

«Θα κάναμε το μεγαλύτερο λάθος αν σε αυτή την στροφή καθόμασταν στα αυγά μας. Το πιο εύκολο για μένα είναι να γυρίσω στο γραφείο μου και να πω αυτό το κλειστό κλαμπ που λειτουργεί, να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι να γίνει διαγωνισμός», ανέφερε, ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας ότι δεν χαράζει προσωπική πολιτική, αλλά συλλογικά διαμορφωμένες κυβερνητικές αποφάσεις.

Ερωτηθείς τι θεωρεί πως έκανε λάθος και τι θα έπραττε αν γύριζε πίσω ο χρόνος, είπε ότι, «αν βρισκόταν κάποιος στη θέση μου ενώπιον αυτών των νομικών κενών, ή θα αισθανόταν την ανάγκη να αποζητήσει κάποια επικοινωνιακά “χαϊδολογήματα” και κάποια πρόσκαιρα “ωσαννά” των ιδιοκτητών των καναλιών και να νομιμοποιήσει το στάτους κβο ή να προχωρήσει σε τομές».

Είπε ότι «συναντήσαμε σε αυτήν την πορεία τεράστια, αλλεπάλληλα και πολυεπίπεδα νομικά, θεσμικά και πολιτικά εμπόδια. Δεν σταματήσαμε».

Επισήμανε ότι λάθη μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «καλώς πορευθήκαμε, εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα να συγκροτηθεί ΕΣΡ, δεν συνέβη αυτό, και τότε βρεθήκαμε μπροστά σε μια απόφαση ή να νομιμοποιηθεί και με τη δική μας διακυβέρνηση το στάτους κβο που παραλάβαμε ή να προχωρήσουμε σε τομές. Δεν υπήρχε περίπτωση να υποχωρήσουμε, όπως δεν θα υποχωρήσουμε και τώρα».

Αναφορικά με το ερώτημα «αν πρέπει το ΣτΕ να κρατήσει αντισυνταγματικό νόμο γιατί κάποιες κοινωνικές ομάδες επωφελούνται από αυτόν (σσ λόγω όσων είχε πει η κυβέρνηση για διοχέτευση των 255 εκατ. σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες), ο κ. Παππάς είπε «δεν μπορεί να τον κρατήσει, αλλά και οι κρίνοντες κρίνονται. Και βεβαίως οι δικαστές κλήθηκαν να αποφασίσουν υπό το βάρος τηλεοπτικών πιέσεων που τους ασκήθηκαν». Στην παρατήρηση ότι και η κυβέρνηση επικρίθηκε για άσκηση πίεσης, είπε «αυτά είναι κριτική του 24ωρου».

«Εδώ είχαμε μαραθώνια δελτία ειδήσεων, ενώ εσείς και οι τηλεθεατές δεν θα περιμένατε όταν έκλεισε η ΕΡΤ και γινόταν η μεθόδευση για να υφαρπαγεί το φάσμα των συχνοτήτων από το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών με αυτόν τον διαγωνισμό-παρωδία για τον ψηφιακό πάροχο, να έχουμε δελτία ειδήσεων που να καταγγέλλουν, όπως κατήγγειλαν με τον δικό μας διαγωνισμό, ότι υπήρχε αυτή η μεθόδευση και δεν το έκαναν γιατί υπηρετούνταν τα συμφέροντα των συγκεκριμένων καναλαρχών», ανέφερε.

Τόνισε ότι πλέον όλοι θα κριθούν από τις πολιτικές τους αποφάσεις και έθεσε το ερώτημα αν η ΝΔ θα προστρέξει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο υπουργός είπε ότι οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι δεσμευτικές και προσέθεσε ότι, όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της χώρας, στο γραφείο του υπήρχαν ανυπόγραφα χαρτιά που αφορούσαν τον καταλογισμό του φόρου διαφήμισης και των τελών χρήσης συχνοτήτων τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εισέπραττε, ενώ η παρούσα κυβέρνηση έχει εισπράξει 60 εκατ. και έχουν καταλογιστεί 100 εκατ.

Έκανε λόγο για άκρως αμαρτωλό παρελθόν και εξόφθαλμα προκλητικό για τον Έλληνα πολίτη καθώς δεν γινόταν η διαδικασία της αδειοδότησης ενώ «αυτοί που αποθεώνουν το ΕΣΡ προσέφευγαν εναντίον του για να μην τους επιβληθούν τα πρόστιμα τα οποία αποφάσιζε με το επιχείρημα ότι δεν έχει νόμιμη σύνθεση».

Πρόσθεσε ότι στο τέλος κάθε χρόνου ο εκάστοτε υπουργός υπέγραφε ένα «παλιόχαρτο» για τη συνέχιση της λειτουργίας των καναλιών, ως είχαν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Αυτή την φορά δεν θα γίνει έτσι. Θα υπάρξει και τίμημα. Έχει καθιερωθεί μια αποτίμηση την οποία ο καθείς μπορεί να θεωρήσει εύλογη και την οποία εμείς πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη», είπε.

«Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε άδειες για 10 χρόνια, αυτό πρέπει να το κάνει το ΕΣΡ. Όμως μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός -ευχόμαστε να γίνει, ευχόμαστε να γίνει γρήγορα, ευχόμαστε να έχει για το Δημόσιο ένα αντίτιμο. Ο διαγωνισμός μας έβγαλε στη δεκαετία 255 εκατομμύρια, περίπου λοιπόν γύρω στα 25 εκατομμύρια ανά έτος, κάτι σαν “ενοίκιο” για την χρήση των συχνοτήτων από όλους», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Αποτυπώνοντας την υπάρχουσα κατάσταση, και αποσαφηνίζονας τι σημαίνει το «από όλους» είπε ότι αυτήν τη στιγμή ένα κανάλι του «Χ» (ο υπουργός Επικρατείας έφερε ως παράδειγμα τα επώνυμα των δύο δημοσιογράφων στους οποίους παραχωρούσε συνέντευξη) που δεν υφίσταται έχει την ίδια νομική ισχύ με το κανάλι που λειτουργεί εδώ και χρόνια, δηλαδή ο «Χ» μπορεί να κοιτάξει τις προϋποθέσεις που θα βάλουμε, να καταβάλλει το τίμημα και να μπει σε αυτήν τη διαδικασία.

«Τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφανθεί περί του αριθμού των καναλιών. Όποιος θέλει να συμμετέχει στην διαδικασία θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν έχει θέματα με την προέλευση των κεφαλαίων και ενδεχομένως αν δεν θέλει να απασχολήσει 400 άτομα.

Πρόσθεσε ότι ειδικά για τους 400 εργαζόμενους «η ΝΔ και οι καναλάρχες σε απόλυτο συντονισμό μας έλεγαν ότι παραβιάζουμε το διευθυντικό δικαίωμα».

Επισήμανε, πέραν όσων έκρινε ως αντισυνταγματικά το ΣτΕ (τροπολογια της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στον υπουργό Επικρατείας και στην ΓΓΕΕ και ως εκ τούτου άκυρες οι διοικητικές πράξεις που απορρέουν από τη μεταφορά), την άλλη πτυχή της απόφασης που επιτάσσει την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ και επέκρινε τη ΝΔ για πολιτική σκοπιμότητα καθώς έχει πει σε όλους τους τόνους ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ θα προστρέξει για ΕΣΡ.

«Κάθε μέρα που περνά θα μεγαλώνει το ερωτηματικό διότι με τον δικό μας νόμο και τον δικό μας διαγωνισμό το Δημόσιο είχε ήδη εισπράξει 90 εκατομμύρια, αυτά τα λεφτά πρέπει να επιστραφούν. Είναι υπόλογοι λοιπόν όσοι υπονόμευσαν αυτήν τη διαδικασία και έδωσαν τα ρέστα τους επικοινωνιακά και παρασκηνιακά για να σταματήσει», πρόσθεσε.

Είπε ότι ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης πως η ΝΔ θα κλιμάκωνε την επίθεσή της με αφορμή τις αποφάσεις του ΣτΕ και τόνισε ότι «η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη για την απραξία 27 ετών και για το γεγονός ότι αποδείχθηκε πως το Δημόσιο μπορούσε να πάρει λεφτά για τις άδειες και δεν έπαιρνε», προσθέτοντας «γιατί δεν έπαιρναν; Θα είναι πολύ αποκαλυπτικό το τι θα πουν αυτή τη φορά».

«Θα ερωτηθεί στέλεχος της ΝΔ ποιο πρέπει να είναι το τίμημα για να πάρει κάποιος το καθεστώς της λειτουργίας το σχετικά σύννομο μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός», είπε.

Ο κ. Παππάς είπε ότι την Δευτέρα η κυβέρνηση θα φέρει καινούργια ρύθμιση στη Βουλή και ανέφερε ότι η διεξαγωγή ενός διαγωνισμού είναι χρονοβόρα διαδικασία. Υπογράμμισε δε ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει ή να νομιμοποιήσει «ούτε για κάποια 24ωρα αυτό το νομικό κενό, διότι το ίδιο το ΣτΕ έχει περιγράψει αυτό το στάτους κβο ως αντισυνταγματικό, δηλαδή το καθεστώς μη αδειοδότησης στο οποίο μας επέστρεψε με την απόφασή του».

«Αυτή είναι μια δομική αντίφαση του δικαστηρίου. Εμείς πρέπει να φέρουμε μια νέα ρύθμιση για να τη θεραπεύσουμε στοιχειωδώς μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού» πρόσθεσε.

«Να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία, να γίνει διαγωνισμός από το ΕΣΡ και να μπορέσει το Δημόσιο να πάρει ένα τίμημα αντίστοιχης κλίμακας με αυτό που καταφέραμε στον διαγωνισμό», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από όλους να υπάρχει ηρεμία στην ΕΡΤ, ενώ ο ίδιος είπε ότι δεν θα υπερβεί τα εσκαμμένα σε σχέση με τις αρμοδιότητές του. «Στην ΕΡΤ υπάρχει ΔΣ το οποίο είναι υπεύθυνο για τις αποφάσεις», τόνισε.

«Η ΕΡΤ έχει αποδείξει αυτό το χρόνο με τα όποια προβλήματα, μερικά εκ των οποίων κληρονόμησε από την προτεραία κατάσταση, ότι μπορεί να είναι μέσα στα μεγάλα γεγονότα πολύ πριν από τα ιδιωτικά κανάλια τα οποία με όρους αγοράς αποφάσιζαν ότι είναι πολύ κοστοβόρο να είσαι παρών στην Κωνσταντινούπολη με ζωντανή σύνδεση όταν υπήρχε η μεγάλη αναστάτωση ή να κάνεις δική σου παραγωγή στην Τήνο όταν είχαμε τα γελοιωδέστατα φαινόμενα της υποκλοπής της εικόνας της, άρα έχει αποδειχθεί ο αναντικατάστατος ρόλος της και πρέπει η Πολιτεία να μελετήσει με σοβαρότητα πώς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε πάρα πολύ τους βαθμούς ελευθερίας συγκρότησης και λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα από την εκάστοτε πολιτική εξουσία» κατέληξε στη συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας.