Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Διώξε τον Φίλη από το υπουργείο

Πολεμικό κλίμα μεταξύ Αρχιεπισκόπου και υπουργού Παιδείας

Σημαντικές διαστάσεις έλαβε το τελευταίο χρονικό διάστημα η κόντρα ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο υπουργός από την πλευρά του προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα. 

Πηγές αναφέρουν ότι ο κύριος Φίλης επικοινώνησε με στέλεχος της Αρχιεπισκοπής και ζήτησε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να λάβει την σκληρή απάντηση από πλευράς Ιερώνυμου ότι έως τη σύγκλιση της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου δεν προβλέπεται να γίνει συνάντηση.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα παρουσιάσει στο Σώμα των Μητροπολιτών όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας – και φυσικά και το ζήτημα που αφορά στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών.

Διώξε τον Φίλη

Χαρακτηριστική είναι η θέση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος σύμφωνα με τη Realnews έχει ζητήσει την αντικατάσταση του υπουργού Παιδείας από τον πρωθυπουργό. Όπως σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, ο Αρχιεπίσκοπος έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό στον κύριο Τσίπρα, με τον οποίο διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικές σχέσεις, πως δεν μπορεί να συνυπάρξει με το συγκεκριμένο υπουργό. Λέγεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο προκαθήμενος της Εκκλησίας είχε ζητήσει από τους μητροπολίτες να μην επιτίθενται στον υπουργό Παιδείας, ώστε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει. 

Σε ό,τι αφορά τα Θρησκευτικά, η Ιεραρχία υποστηρίζει ότι είχε διατυπώσει εγκαίρως την άποψή της, ζητώντας την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών, την την τήρηση των ωρών διδασκαλίας στο τρέχον πρόγραμμα και τον ορθόδοξο χαρακτήρα του.