Έξι χρόνια από το Καστελοριζο και το πρώτο Μνημόνιο

Στις 23 Απριλίου του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης

Στις 23 Απριλίου του 2010, ο τέως πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, από το Καστελόριζο ανακοίνωσε την προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, που κατέληξε στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.

Έξι χρόνια μετά χρόνια μετά και μετά από τα σειρά μέτρων που έλαβαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Πικραμμένου, Σαμαρά και τώρα Τσίπρα, όλα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα.

Στις 23 Απριλίου του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Ελλάδα στο λεγόμενο μηχανισμό στήριξης, την γνωστή τρόικα, ή τους γνωστούς σήμερα ως θεσμούς με τη συμμετοχή και την επίβλεψη του ΔΝΤ. Του Ταμείου που καταφεύγουν πτωχευμένες και χρεοκοπημένες χώρες.

Αυτή τη μαύρη επέτειο του 2010 όλοι θέλουν να την ξεχάσουν. Είναι άγνωστο αν ο πρώην πρωθυπουργός θα λάμβανε και σήμερα την ίδια απόφαση, όμως η αλήθεια είναι μία.

Κανείς δεν ξέρει αν πραγματικά το 2010 ο τότε πρωθυπουργός πίστευε ότι το μνημόνιο ήταν η λύση. Ότι το μνημόνιο θα έβαζε την Ελλάδα σε αυτό το... απάνεμο όπως είχε πει λιμάνι, που μέχρι και σήμερα όμως έχει μπει στη δίνη πολλές φορές.

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια έγιναν πολλά, από τους Αγανακτισμένους, μέχρι τη Marfin, τα λουκέτα, την ανεργία και την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.

Πλέον η χώρα βαδίζει με δυσκολίες μέσα στο τρίτο μνημόνιο της τελευταίας κυβέρνησης, ενώ αποκαλύπτεται ότι η απόφαση για συμμετοχή του ΔΝΤ ελήφθη στα όρθια σε μια... κουζίνα.

Δείτε το διάγγελμα που όλοι θέλουν να ξεχάσουν