Πέρασε με 154 “ναι” το πολυνομοσχέδιο

Με 154 “ναι” (έναντι 140 "όχι", επί συνόλου 294 ψηφισάντων) εγκρίθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ επιμέρους άρθρα ψηφίστηκαν και από βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε “ναι” επί της αρχής, όμως καταψήφισε συνολικά έξι άρθρα, από τα οκτώ για τα οποία διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν επί της αρχής, όμως υπερψήφισαν το άρθρο 14, που αφορά στη μεταφορά των ποσών της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταψήφισαν επί της αρχής, όμως υπερψήφισαν το άρθρο 14, όπως και το άρθρο 17, που αφορά σε ζητήματα σιδηροδρομικών μεταφορών. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος.

Οι βουλευτές του Ποταμιού καταψήφισαν επί της αρχής, όμως υπερψήφισαν το άρθρο 10, που αφορά στη λειτουργία του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και της Ένωσης Κεντρώων καταψήφισαν επί της αρχής και επί των άρθρων.