Παρέμβαση Τσίπρα για τα επίμαχα tweets του Δημήτρη Καμμένου

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται το ζήτημα με τα επίμαχα παλιά tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου, για τα οποία από το πρωί επικρατεί αναβρασμός στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς πρόκειται για αναρτήσεις με περιεχόμενο αντισημιτικό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα που έχει προκύψει.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και, αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού, υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ήδη ο Δημήτρης Καμμένος με δήλωσή του δίνει εξηγήσεις για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως για πολλές από τις αναρτήσεις στα προφίλ του δεν ευθύνεται ο ίδιος, καθώς και ότι οι λογαριασμοί του έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερις φορές, ενώ ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων: "Καταγγέλλω ρητά το ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό”.