H τοποθέτηση της Παναρίτη στο ΔΝΤ προκαλεί “εμφύλιο” στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολλά τα "όχι" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Δημήτρης Παπαδημούλης

Αρνητική είναι η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος με tweet του εκφράζει τη διαφωνία του για την απόφαση αυτή και αναφέρει πως ζητά από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν.

Ωστόσο, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Real είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν συμφωνώ με την επιλογή Παναρίτη. Δεν ήταν η καλύτερη. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς και τις διαδικασίες με τις οποίες ελήφθη αυτή η απόφαση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα ήταν καλό να επανεξετάσει το όλο θέμα».

Νίκος Παππάς

O στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, έκανε retweet σχετικό σχόλιο του ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Κάθετα αντίθετος δηλώνει και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος έχει εκφράσει τις έντονες αντιρρήσεις του και έχει ζητήσει την ανάκληση της απόφασης.

Νίκος Φίλης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο Βήμα:

«Υπάρχει προβληματισμός στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για την επιλογή της κυρίας Παναρίτη που συμματοδοτεί το μνημονιακό παρελθόν. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί από τα αρμόδια συλλογικά όργανα.»

Νίκος Βούτσης

Aποστάσεις από την επιλογή Παναρίτη είχε λάβει και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε με νόημα πως «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Σοφία Σακοράφα

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, με δύο αναρτήσεις της στο Twitter, άφησε αιχμές για ατυχείς επιλογές της κυβέρνησης, προσθέτοντας όμως ότι αυτή της κ. Παναρίτη «ξεπερνά κάθε όριο».

Η απόφαση για το διορισμό Παναρίτη ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομικών. Στη σχετική ανακοίνωση αναφερόταν πως «η επιλογή της κ. Παναρίτη, μετά από εξέταση βιογραφικών και προφορικής συνέντευξης, έγινε από άτυπη επιτροπή υπό τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης και ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος» .

Εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να εξέφρασε επιφυλάξεις για την επιλογή, ενώ δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν πως με την επιλογή διαφώνησε ανοιχτά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.