Μετωπική Κατρούγκαλου με ΑΣΕΠ για τη διαθεσιμότητα

Προς μετωπική... σύγκρουση φαίνεται να οδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, με το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) με μήλον της έριδος τον πίνακα με τους εκπαιδευτικούς τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Το ΑΣΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό πίνακα και αυτό παρά την επιστολή που φέρεται να έστειλε ο Γ. Κατρούγκαλος προκειμένου να παγώσει η διαδικασία. Ο κ. Κατρούγκαλος έχει ζητήσει το θέμα της κινητικότητας των υπαλλήλων να μην προχωρήσει μέχρις ότου έρθει η σχετικό νομοθετική μεταρρύθμιση προς ψήφιση στη Βουλή.

Το ΑΣΕΠ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι η δημοσίευση οφείλεται στο λάθος κάποιου υπαλλήλου, όμως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε με μια ανακοίνωση που λέει ότι: "σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος". 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ είχε ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν όσον αφορά στο θέμα της κινητικότητας και είχε ζητηθεί από την Αρχή να μην προχωρήσει περαιτέρω τις διαδικασίες έκδοσης πινάκων διάθεσης προσωπικού.

Αυτό που αναμένεται πλέον, είναι το νομοσχέδιο που έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το οποίο θα περιλαμβάνει ανάκληση των απολύσεων, αλλά και επάνοδο στο δημόσιο όσων βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και μία «μίνι» κινητικότητα για την κάλυψη των άμεσων αναγκών σε δημόσιες υπηρεσίες.