Η ορκωμοσία σε φωτογραφιες

Στιγμιότυπα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης σας μεταφέρει το news.gr μέσα από το φακό του Γιάννη Κέμμου

Στα... δύο χωρίστηκαν οι συμμετέχοντες στη νέα κυβέρνηση, κατά τη σημερινή ορκωμοσία τους στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς άλλοι επέλεξαν να δώσουν πολιτικό όρκο, ενώ άλλοι προτίμησαν να τιμήσουν την παράδοση και να δώσουν θρησκευτικό όρκο, ενώπιον του επισκόπου Μεθώνης, Κλήμη.

Για την ακρίβεια, η πλειοψηφία των στελεχών της νέας κυβέρνησης προτίμησαν τον πολιτικό όρκο, αφού από τους 37 που παρευρέθησαν στην τελετή της ορκωμοσίας, μόνο οι εννέα έδωσαν θρησκευτικό όρκο.

Όπως αναμενόταν, σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι πέντε προερχόμενοι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Πάνος Καμμένος, Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Παναγιώτης Σγουρίδης.

Πέραν αυτών, στο μπροστινό... γκρουπ που ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο κατά την τελετή της ορκωμοσίας βρέθηκαν και ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, Γιάννης Τσιρώνης.

 Δείτε τις φωτογραφίες