Μπλόκο στην εφαρμογή της αξιολόγησης στην Περιφέρεια Αττικής

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η εισήγηση της Ρένας Δούρου να μην εφαρμοσθεί στην Περιφέρεια Αττικής η αξιολόγηση και ο νόμος 4250/2014, αλλά και το άρθρο 42 του νόμου που αφορά στον επαναπροσδιορισμό κριτηρίων για τις συμβάσεις του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου.

Την πρόταση υπερψήφισαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της “Ανάσας για την Οικολογία” και της “Ελληνικής Αυγής”, ενώ η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού, καταψήφισε το «εντέλλεσθε».

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κουμουτσάκος, άσκησε έντονη κριτική προσωπικά κατά της Ρένας Δούρου και του ρόλου της ως περιφερειάρχη, θέτοντας θέμα ανυπακοής στο νόμο.

“Το ερώτημα είναι: Θα εφαρμόσετε ή όχι το νόμο; Θα λειτουργήσετε ως περιφερειάρχης ή ως αρχηγός ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ; Έχω την εντύπωση ότι είμαι σε συνέλευση Ροβεσπιέρου μερικές φορές”, ανέφερε χαρακτηριστικά, και ξεσήκωσε έντονες αποδοκιμασίες από το ακροατήριο όταν σημείωσε ότι στο θέμα της αξιολόγησης από τη μια πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση και από την άλλη η συστράτευση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Χρυσής Αυγής.

Η κ. Δούρου, από την πλευρά της, τόνισε ότι δεν ταιριάζει σε κάποιον που έχει υπηρετήσει τη διπλωματία να απευθύνεται σε αυτήν προσωπικά με χλευασμούς και προσβλητικές νουθεσίες. Και συμπλήρωσε: “Ήρθα εκπρόσωπος της πλειοψηφούσας παράταξης και των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. Παράνομη και αντισυνταγματική είναι η αξιολόγηση και η ποσόστωση, και το εξήγησα μιλώντας με στοιχεία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου. Τα βάζετε όλα στην άκρη και ζητάτε από τη Δούρου διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης. Εσείς είστε παράνομοι και το πιο νόμιμο που έχω κάνει στα 40 μου χρόνια είναι να δώσω εντολή για να μη γίνει αξιολόγηση στην Περιφέρεια Αττικής”.