Παπακώστα: Ας βοηθήσει τον Σαμαρά ο Τσίπρας από το Βατικανό

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Βατικανό “είναι μια καλή ευκαιρία να κάνει προτάσεις, να βοηθήσει τον πρωθυπουργό και τη χώρα”, τονίζει η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, στο πλαίσιο τηλεοπτικής της συνέντευξης στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

“Καλό είναι, ό,τι καλό γίνεται, να λέμε ότι αυτό το κάνουμε ως χώρα. Και όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό, να λέμε ότι έχουμε τα πλεονεκτήματά μας και να τα αναδεικνύουμε. Όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό, πρέπει να κάνουμε συνέργειες με τις άλλες χώρες. Δηλαδή, τι; Θα πάει στο Βατικανό ο κ. Τσίπρας, και αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να ζητήσει την καλή συνέργεια, έτσι ώστε στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και μαζί και η Ελλάδα, που μας αφορά πολύ περισσότερο ως Ελληνίδες και Έλληνες, να ζητήσει συνέργεια”, τονίζει η υφυπουργός Υγείας και προσθέτει:

“Αντί ο κ. Τσίπρας να αναδείξει π.χ. αυτά που μας χωρίζουν, ιδεολογικά ή στην κοστολόγησή μας ή σε άλλα ζητήματα εσωτερικής υφής και εσωτερικής αντιπαράθεσης, θα ήθελα να κάνει προτάσεις, να βοηθήσει τον πρωθυπουργό. Και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, όταν βγαίνουν στο εξωτερικό, είθισται μέχρι τώρα να βοηθούν τον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας, λέγοντας ότι έχουμε αυτά τα προβλήματα στη χώρα. Να μην εξάγουμε την όποια εσωτερική αντιπαράθεση -την οποία δικαιούμαστε να έχουμε εδώ, αλλά τουλάχιστον με ένα όριο, και το όριο είναι να λέμε ποια είναι η πραγματικότητα”.