Εκδήλωση ΠΑΣΟΚ: Αποθέωσαν τον ΓΑΠ – Γιούχαραν τον Βενιζέλο

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή» που διοργάνωσε το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.

 

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν θερμά τον Γιώργο Παπανδρέου, με χειροκροτήματα, φωνάζοντας ρυθμικά "Παπανδρέου" και κυρίαρχο σύνθημα το "Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά". 

Στην ομιλία του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι εξέλαβε την προσέλευση του κόσμου  ως  αναζήτηση εκ μέρους του μιας "νέας αρχής", ως έκφραση του "αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας". Ο Γ. παπανδρέου τόνισει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

 

Αντίθετα, όταν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στο βήμα, δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με χαρακτηρισμούς όπως "προδότη".

«Άκουσα το σύνθημα για να πέσει η δεξιά. Την Τετάρτη θα μιλήσουμε για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

"Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου στο εξωτερικό την Τετάρτη ανήμερα 3ης Σεπτέμβρη, ξέρω ότι οφείλεται σε ανειλημμένη υποχρέωση, πολιτικά όμως και συναισθηματικά, προφανώς και θα είναι παρών, όπως και ο Πρόεδρος Κώστας Σημίτης, συμβολίζοντας τη συνέχεια της παράταξης και στα εύκολα και  στα δύσκολα" δήλωσε ο πρόεδρος του κινήματος, περνώντας μήνυμα ενότητας. 

"Από τις εξελίξεις των επομένων μηνών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, κρίνεται η συλλογική εθνική προσπάθεια προκειμένου να προστατευθούν και ν’ αποδώσουν όλα τους τ’ αποτελέσματα, τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, προκειμένου να πετύχουμε την οριστική και ασφαλή έξοδο της πατρίδας από την κρίση, την επάνοδο στην κανονικότητα, μιας ευρωπαϊκής χώρας που βρίσκει ξανά την ουσιαστικά ισότιμη και ανταγωνιστική της θέση  μέσα στην Ευρώπη" είπε ακόμα ο Ευ. Βενιζέλος.