Λοβέρδος: Αναπάντεχη η παραίτηση Κουκοδήμου, θα μας λείψει

“Αναπάντεχη” χαρακτήρισε την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: “Ήταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης "Κοινωνικό Σχολείο", που τη θέλουμε αυτήν τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν τον όρκισε του ζήτησε να προσέξει τον σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ”.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε, εξάλλου, ότι δε γνωρίζει ποιος θα τον αντικαταστήσει στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ενώ ερωτηθείς για τον λόγο της παραίτησης και αν υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις τους σημείωσε: "Κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα”.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε “απολύτως κανένας” άλλος πολιτικός λόγος πίσω από την παραίτηση του Κώστα Κουκοδήμου.