Ποιες αρμοδιότητες είχε στο υπ. Παιδείας ο παραιτηθείς Κουκοδήμος

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κουκοδήμος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι ο κ. Κουκοδήμος είχε τις ακόλουθες αρμοδιότητες που αφορούν:

1. Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
2. Στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
3. Στην εποπτεία και συντονισμό της δράσης της Εθνικής Επιτροπής Διά Βίου Μάθησης του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
4. Στην εποπτεία και συντονισμό του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
5. Στη Διεύθυνση Παιδείας ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του αντίστοιχου Ενιαίου Διοικητικού Τομέα.
6. Στη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
7. Στη Διεύθυνση θεμάτων Σπουδάζουσας Νεότητας και Εξωσχολικών Οργανώσεων.

Όλες οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ασκούνται αποκλειστικά από αυτόν.

Επίσης, στις αρμοδιότητες του περιλαμβάνονταν και αυτές του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς και της συνυπογραφής διαταγμάτων και αποφάσεων που ανάγονται σε αντικείμενα αρμοδιοτήτων που ανατίθενται αντιστοίχως στον καθένα και εκδίδονται από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς ή Υφυπουργούς, με εξαίρεση τις αρμοδιότητες που ασκούνται παράλληλα.
 
Καλόγηρος Βασίλειος