Γιατί προφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στις φυλακές Κορυδαλλού εκεί όπου κρατείται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος βρίσκεται, πλέον, και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο βουλευτής - ο οποίος είναι ο 9ος που προφυλακίζεται - δεν κατάφερε να πείσει με την απολογία του ανακρίτριες και εισαγγελέα ότι πρέπει να παραμείνει ελεύθερος.  Οι δικαστικοί λειτουργοί  του έδειξαν  το δρόμο για τη φυλακή καθώς κρίθηκε ότι είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων.

Σε ένα σκεπτικό που αριθμεί 24 σελίδες, ανακρίτριες και εισαγγελέας, αιτιολογούν την απόφαση τους. Αυτό που βάρυνε, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τα δυο όπλα που είχε στην κατοχή του ο Ηλίας Κασιδιάρης τα οποία, όπως αναφέρουν είχαν μετατραπεί από κυνηγετικά σε πυροβόλα  ενώ γίνεται αναφορά  στο «βίαιο χαρακτήρα» του  και σε σειρά επεισοδίων που εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί όπως αυτό με την επίθεση στη Λιάνα Κανέλη.

Στο επίμαχο σκεπτικό γίνεται επίκληση των  φωτογραφιών του Ηλία Κασιδιάρη με όπλα αλλά και στη δομή της «εγκληματικής οργάνωσης» στην οποία φέρεται να είχε το ρόλο του εκπαιδευτή.

Την ίδια ώρα, αρμόδιες  πηγές με αφορμή τις αιτιάσεις του της υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη  ότι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος δεν υπέβαλε ερωτήσεις, διευκρίνιζαν ότι «ο εισαγγελέας εκ του νόμου δεν έχει υποχρέωση να υποβάλλει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο».