Βέτο Βενιζέλου για Στουρνάρα και καραμπόλες στον ανασχηματισμό

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Την ώρα, που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ζητάει από τον πρωθυπουργό "να μη διανοηθεί να προχωρήσει στο διορισμό του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα (σημ: εννοεί το ΣΥΡΙΖΑ)", ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο έχει προκύψει ενδοκυβερνητικά σχετικά με το θέμα της επιλογής του προσώπου για τη νέα θητεία (λήγει στα μέσα Ιουνίου), μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ασφαλείς πληροφορίες του news.gr αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει διαμηνύσει στον πρωθυπουργό ότι η οποιαδήποτε απόφαση για το συγκεκριμένο θώκο θα πρέπει να έχει και τη δική του συγκατάθεση. Το συγκεκριμένο θέμα, άλλωστε, είναι από αυτά που θα συζητηθούν και στη συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ των δύο ανδρών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αίτημα φέρνει τα πάνω-κάτω σε ό,τι αφορά το μέχρι σήμερα σχεδιασμό, καθώς οι - όχι και καλύτερες δυνατές - σχέσεις μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα, πηγαίνουν πίσω το ενδεχόμενο ο νυν υπουργός Οικονομικών να μετακινηθεί στη συγκεκριμένη θέση. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η χθεσινή δήλωση του τσάρου της οικονομίας ότι δεν συζήτησε τον ανασχηματισμό με τον πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση των δύο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών, που έχει δηλώσει και ότι έχει κλείσει τον κύκλο του στο υπουργείο, και - δεκαπέντε μέρες αργότερα - ότι δεν φεύγει και θα είναι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης για το χρέος, θα είναι το πρόσωπο κλειδί, γύρω από το οποίο θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις για τον επικείμενο ανασχηματισμό. Το όνομα του κυρίου Στουρνάρα έχει ακουστεί και για τη θέση του επιτρόπου της χώρας μας στην Κομισιόν.

Όλες αυτές, πάντως, οι καραμπόλες δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τελικά και στην ανανέωση της θητείας του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος... ενδεχόμενο, στο οποίο δεν αντιτίθεται και η Φρανκφούρτη.

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση

Διαρροές και... αντιδιαρροές Στουρνάρα

Οι πληροφορίες αυτές του news.gr επιβεβαιώνονται ουσιαστικά από το “παιχνίδι” διαρροών που έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι γύρω από το Γιάννη Στουρνάρα και το κατά πόσον είναι διατεθειμένος ή όχι να παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό. Ο υπουργός εμφανίστηκε, μέσω διαρροών προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρχικά δυσαρεστημένος από τις επικρίσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπό του, με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όμως αργότερα, μέσω νέων διαρροών, διέψευσε τις αρχικές πληροφορίες.

Διαβάστε: Μύλος με διαρροές και δηλώσεις Στουρνάρα