Η άνοδος και η θορυβώδης πτώση Μπαλτάκου

Σοκ και δέος προκάλεσε στην κυβέρνηση η αποκάλυψη ότι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και άμεσος στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, είχε συνομιλίες και επαφές με Χρυσαυγίτες.

Υπό την απειλή ότι υπάρχουν και άλλα βίντεο, τα οποία και μπορεί να βγάλουν στη δημοσιότητα, βουλευτές της Χρυσής Αυγής ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε στην άμεση αποπομπή του Τάκη Μπαλτάκου, εν μέσω έντασης και αμηχανίας. Μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου μιλούσαν για προσωπικό παιχνίδι Μπαλτάκου.

Η κυβέρνηση πριν προλάβει να κάνει απολογισμό μετά την έγκριση εκταμίευσης της δόσης από το Eurogroup, βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε, μετά τη λήξη κομματικής σύσκεψης στη Συγγρού, άγνοια για τη δημοσιοποιημένη συνομιλία, ενώ λίγα λεπτά μετά ο γραμματέας της κυβέρνησης παραιτούνταν.

«Ολα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της Χ.Α., κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στη δήλωση παραίτησής του ο κ. Μπαλτάκος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπαλτάκος, προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Ν.Δ..

Είχε προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις είτε με τις τοποθετήσεις του για τα δικαιώματα των μεταναστών, με την πρόταση για την εισαγωγή στις ανώτατες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων μόνον Ελλήνων το γένος, αλλά και με τον αυτοπροσδιορισμό του ως γεννημένου «αντικομμουνιστή».

Όσα λέει ο κ. Μπαλτάκος στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των δύο υπουργών που κατονομάζονται, Χαράλαμπος Αθανασίου και Νικόλαου Δένδια, ενώ υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα.

Ο κ. Μπαλτάκος εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι δεν στοιχειοθετείται η ποινική δίωξη στελεχών της Χρυσής Αυγής και ότι πρόκειται για πλεκτάνη που αποσκοπεί στην εκλογική ενίσχυση της ΝΔ και ανέμειξε υπουργούς και εισαγγελικό λειτουργό.

Αίσθηση την ίδια στιγμή προκαλεί η αποκάλυψη του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Παναγιώτης Μπαλτάκος τού είχε πει ότι εάν η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με την στήριξη της Χρυσης Αυγής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ - ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ