Σε ένα νομοσχέδιο με πολλά άρθρα η συμφωνία με την τρόικα

Σε ένα νομοσχέδιο με πολλά άρθρα θα περιληφθούν τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα, επίσης, με το συγκεκριμένο στέλεχος, "θα αποφασιστεί το φθινόπωρο, εάν η εισφορά αλληλεγγύης θα παραμείνει από το 2016 και μετά, και ανάλογα με τις αποφάσεις για το δημοσιονομικό κενό".

Όσον αφορά στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, ο ίδιος παράγοντας σημείωσε ότι αυτές θα αρχίσουν τον Μάιο, μετά από την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 από την Eurostat, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από τη νέα αξιολόγηση της οικονομίας από την τρόικα τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως για ορισμένα από τα θέματα που αφορά η συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, και κυρίως για τις αλλαγές στη νομοθεσία γύρω από το φρέσκο γάλα, υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, λόγω των οποίων υπήρχε αρχικά η σκέψη να κατατεθεί το επίμαχο νομοσχέδιο με ένα και μόνο άρθρο, για να ασκηθεί πίεση στους διαφωνούντες. Ωστόσο, το σενάριο αυτό δείχνει πλέον να απομακρύνεται.