Σαμαράς: Αυτό κύριε Τσίπρα δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα!

“Τη Δευτέρα θα είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία”, διεμήνυσε από το κλειστό του τάε κβον ντο στο Φάληρο ο Αντώνης Σαμαράς, στην κεντρική προεκλογική ομιλία του, υπογραμμίζοντας πως “το ατύχημα Τσίπρα δεν θα συμβεί γιατί εδώ είμαστε εμείς και είμαστε περισσότεροι”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε φοροελαφρύνσεις, τονίζοντας πως η ΝΔ θα μειώσει σταδιακά τους υψηλούς συντελεστές του ΦΠΑ και θα μειώσει σταδιακά τον ΕΝΦΙΑ, με πρώτο βήμα το 2015, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δικές της εξαγγελίες περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, σχολιάζοντας: “Ήρθε να μας πει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ αλλά αποκαλύφθηκε ότι θα φορτώσουν το μεγαλύτερο μέρος του για να το πληρώσει η μεσαία τάξη. Αυτό κ. Τσίπρα δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα!”.

Ανέφερε εξάλλου, αναφερόμενος στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ότι κάποιοι “όταν στην Ευρώπη βρέχει χρήματα, αυτοί παραγγέλνουν ομπρέλες”, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει ιδέα τι πρόκειται να διαπραγματευτεί, με ποιους και πώς, προσθέτοντας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει την Ευρώπη αλλά θα μεταστρέψει όλη την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας”.

“Η παρέα του κ. Τσίπρα να κατεδαφίσει θέλει, όχι να χτίσει καλύτερα την Ευρώπη”, σημείωσε, κάνοντας λόγο για δύο κόσμους που συγκρούονται, ενώ ξεκαθάρισε πως μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ “θα έχουμε αμέσως κυβέρνηση, σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε βγει από την αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών και σε έξι μήνες όλα αυτά θα μοιάζουν με μια κακή ανάμνηση”.

“Όλα θα κριθούν από το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο, έστω και με μια ψήφο”, διεμήνυσε, και εμφανίστηκε σίγουρος ότι “την Κυριακή η σφραγίδα σας θα κάνει την Ελλάδα μπλε”.