Telegraph: Πώς το ευρωπαϊκό όνειρο πεθαίνει κράτος το κράτος

Ενώ η Ελλάδα πανηγυρίζει τη νίκη του κόμματος με το πρόγραμμα κατά της λιτότητας, του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολλές χώρες πέφτει συνεχώς η εμπιστοσύνη προς την Ε.Ε.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα έχει χαρακτηριστεί "ορόσημο" από το διεθνή Τύπο και βέβαια όχι μόνον για την Ελλάδα. Γιατί προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς στη χώρα μας, υπάρχουν σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, απλά ίσως όχι με την οξύτατη μορφή που έχουν εδώ.

Η βρετανική Telegraph δημοσιεύει σήμερα ένα γράφημα στο οποίο φαίνεται ότι σε πολλές χώρες της Ε.Ε. (κάποιες μάλιστα όπως η Γαλλία βρίσκονται στον κεντρικό πυρήνα δημιουργίας της Ένωσης), οι πολίτες δεν έχουν πια καμία εμπιστοσύνη στην Ε.Ε.

Πατήστε πάνω στο γράφημα για μεγέθυνση

Όπως φαίνεται στο γράφημα, σε τουλάχιστον 10 χώρες, η εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. έχει μειωθεί δραματικά μέσα σε 8 χρόνια, μόνο η Φινλανδία παρουσιάζει ενισχυμένη εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες

 

Με το χαρακτηριστικό τίτλο "Πώς το ευρωπαϊκό όνειρο πεθαίνει κράτος το κράτος", ο αρθρογράφος της Telegraph σχολιάζει πως το 2007, το 52% των Ευρωπαίων εμπιστεύονταν την Ε.Ε., ποσοστό που σήμερα έχει πέσει στο ένα τρίτο αυτού.

"Πολλοί πιστεύουν ότι η ελληνική εξέγερση ενάντια στην απώλεια της οικονομικής κυριαρχίας από τη δικτατορία της Ευρωζώνης των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, είναι μόνον η αρχή" γράφει.

Σε πολλά κράτη όπως: η Βρετανία, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, πιθανόν και η Ιταλία, αναμένονται εκλογές εντός του έτους.