Ευρωεκλογές: Πάνω από 4.000 σταυροί σε υποψήφιο που έχει πεθάνει!

Ένα ιδιότυπο γεγονός λαμβάνει χώρα με βάση και την μέχρι στιγμής καταμέτρηση των ψήφων για τις ευρωεκλογές. Κι αυτό γιατί ο Μπάμπης Αγγουράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ στις εκλογές, παρά το γεγονός ότι έφυγε από τι ζωή μόλις δύο εβδομάδες πριν την εκλογική αναμέτρηση δεν αφαιρέθηκε από το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Το όνομά του δεν ήταν δυνατόν να αφαιρεθεί την τελευταία στιγμή από τη λίστα των υποψηφίων με αποτέλεσμα ήδη και με το 32% των ψήφων να έχουν ήδη καταμετρηθεί, να έχει λάβει πάνω από 4.000 σταυρούς! 

Το γεγονός αυτό άραγε σημαίνει είτε ότι αρκετοί από τους ψηφοφόρους δεν είχαν ενημερωθεί για το θάνατο του υποψηφίου ή ότι πρόκειται για έναν ιδιότυπο φόρο τιμής από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ προς τον πολύ αγαπητό σε όλους υποψήφιο.

Για την ιστορία, ο Αγγουράκης ήταν ιστορικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, γεννήθηκε στο Βουκουρέστι στις 19 Ιανουαρίου του 1951, και το 1978 αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης. Από το 1975 ανήκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, ενώ το 1985 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, με πλούσια εμπειρία και δράση σε ζητήματα διεθνών σχέσεων, έρευνας και τεχνολογίας.

Ο Μπάμπτης Αγγουράκης εξελέγη βουλευτής το 1997 με το ΚΚΕ, ενώ στις ευρωεκλογές του 2009 εξελέγη ευρωβουλευτής. Ήταν υποψήφιος και για τις επικείμενες ευρωεκλογές.Πέθανε στις 12 Μαΐου του 2014, Πέθανε στις 12 Μαΐου του 2014.