Νίκη Δούρου έναντι Σγουρού στο θρίλερ της Αττικής

Μετά από μια βραδιά θρίλερ, το τοπίο ξεκαθάρισε και στην περιφέρεια της Αττικής με τη Ρένα Δούρου να παγιώνει την οριακή της νίκη έναντι του απερχόμενου περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.

Το exit poll στις 7 το απόγευμα έδωσε στους δύο μονομάχους το ίδιο ακριβώς εύρος ποσοστών : 48-52%. Και πράγματι, μέχρι και τις πρώτες ώρες της Δευτέρας η μάχη κρινόταν από λίγες χιλιάδες ψήφους, σε μία περιφέρεια με πάνω από 2,8 εκατομμύρια εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Τελικά, όμως, έστω κι αυτό το οριακό προβάδισμα της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ παγιώθηκε και έτσι με την ενσωμάτωση στο 57, 09 %, η Δούρου προηγείται με ποσοστό 50,41% και 444.642 ψήφους έναντι 49,59% και 437.354 ψήφους του Σγουρού.

Αφήνοντας αιχμές για την τακτική της αντιπάλου του, ο Γιάννης Σγουρός  δήλωσε: "Δώσαμε μια δύσκολη μάχη μόνοι μας μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης και συκοφαντίας. Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν. Υπερασπιστήκαμε τις αρχές μας με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αλήθεια. Η μάχη μας οριακά δεν δικαιώθηκε. Εύχομαι το καλύτερο για την Αττική και τους πολίτες".

Δείτε τι δήλωσε η Ρένα Δούρου, που βρέθηκε στα Προπύλαια λίγο πριν τις 2, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και μίλησε σε οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.