Σαμαράς: Εγώ σκίζω τα μνημόνια – Τσίπρας: Υπόσχεται παντεσπάνι

Με εκατέρωθεν προσωπικές επιθέσεις ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους καμπάνια Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, με συγκεντρώσεις σε πλατεία Συντάγματος και Ηράκλειο αντίστοιχα, δύο μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

“Είμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή της πιο μεγάλης μάχης, η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα”, δήλωσε ο πρωθυπουργός από την πλατεία Συντάγματος, και πρόσθεσε: “Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Δεν θα πω ούτε γι' αυτό, ούτε για τα πλεονάσματα, ούτε για την ανεργία, που πέφτει, ούτε που η Ελλάδα δανείζεται από τις αγορές. Αυτά τα ξέρετε. Όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν θέλουν να βγει από την κρίση, θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος. Δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος”.

“Τι μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια; Εγώ τα σκίζω δύο χρόνια τώρα, μήνα μήνα μέρα με τη μέρα”, σχολίασε, και συνέχισε: “Μας λένε με θράσος: το κόμμα μας δεν κυβέρνησε ποτέ και δεν ευθύνεται για την κρίση. Το κόμμα τους δεν κυβέρνησε αλλά παντού χωμένο ήταν στα προνόμια, στο κράτος, στις συντεχνίες και γι αυτό αντιδρούν λυσσαλέα σε κάθε μεταρρύθμιση”.

Κατηγόρησε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι μέσα στην απόγνωσή του εκλιπαρεί για στήριξη ακόμα και από τη Χρυσή Αυγή, καθώς και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται όχι για την Ελλάδα αλλά για τις συνιστώσες του.

Διαβάστε: Σαμαράς: Εγώ σκίζω τα μνημόνια κάθε μέρα

http://www.news.gr/politikh/ekloges-2014/article/151095/samaras-ego-skizo-ta-mnhmonia-kathe-mera.html

“Αυτή την Κυριακή ο λαός μας θα γράψει ιστορία”, διεμήνυσε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, και τόνισε ότι “από Δευτέρα ο λαός μας με την ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που, όπως είπε, “έχουν ξεχάσει όχι μόνο τι θα πει αξιοπρέπεια, διαφάνεια, ειλικρίνεια, εντιμότητα, ήθος” και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι εξαπάτησε το λαό, ότι “θα διαπραγματευτεί δεκάξι σημεία του μνημονίου, έβαλε μετά τις εκλογές το μνημόνιο πάνω από το δημοκρατικό σύνταγμα της χώρας”.

Ο ίδιος συνέχισε την επίθεση του λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός υπόσχεται παντεσπάνι σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ανέφερε ότι “η ΝΔ του Σαμαρά έσπειρε και καλλιέργησε σαν επίμονος κηπουρός το δηλητηριώδες και σαρκοφάγο φυτό του φασισμού”, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εχθρός του συστήματος, όπως πλασάρεται, αλλά το μακρύ φονικό χέρι του συστήματος.

Διαβάστε: Τσίπρας: Ο Σαμαράς υπόσχεται παντεσπάνι σε ένα λαό χωρίς ψωμί

http://www.news.gr/politikh/ekloges-2014/article/151122/tsipras-o-samaras-yposhetai-pantespani-se-ena-lao.html