Reuters: Η… έφοδος του Μαρινάκη στην ελληνική πολιτική σκηνή

Η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη για δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά χαρακτηρίζεται από το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ως "επιδρομή" και μάλιστα, "σπάνια" για "μεγιστάνα της ναυτιλίας" και δη, της ελληνικής, όπως τον χαρακτηρίζει το σχετικό δημοσίευμα.

"Εφόρμησε στο λιμάνι του Πειραιά, έχοντας πετύχει την πρώτη του μεγάλη νίκη", γράφει το Reuters για τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού.

Πρόκειται για μια "ασυνήθιστη ενέργεια", σχολιάζει το πρακτορείο στο ρεπορτάζ του για τον "επιτυχημένο πρόεδρο της πιο δημοφιλούς ομάδας στην Ελλάδα", όπως τον παρουσιάζει σε άλλο σημείο.

"Σπάνια οι μεγάλες επιχειρήσεις αναμειγνύονται με την πολιτική, σε μια χώρα που οι επαφές ανάμεσα στην πολιτική και τους επιχειρηματίες διεξάγονται παρασκηνιακά. Οι πλοιοκτήτες συνήθως κρατούν ένα πολύ χαμηλό προφίλ, καθώς απολαμβάνουν ένα προνομιακό φορολογικό καθεστώς που έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στον Πειραιά, αλλά τους έχει κάνει μη δημοφιλείς στον μέσο Έλληνα που βιώνει μια σκληρή οικονομική κρίση", σχολιάζει το δημοσίευμα.

"Η επιτυχία του Βαγγέλη Μαρινάκη αντανακλά με πολλούς τρόπους την απογοήτευση των Ελλήνων απέναντι στην ανυπόληπτη κατηγορία των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της πτώχευσης. Ο 46χρονος εφοπλιστής υπόσχεται να αναζωογονήσει την πόλη, να δημιουργήσει απελπιστικά αναμενόμενες νέες θέσεις εργασίας με το ίδιο επιχειρηματικό δαιμόνιο που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να κατακτήσει τα 12 από τα 14 τελευταία πρωταθλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο", συμπληρώνει.