Δημοτικοί σύμβουλοι: Ποιοι εκλέγονται

Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων συμβούλων θα γίνει απ' ευθείας από τα πρωτοδικεία.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία

-Στον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη προηγούνται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Βασίλης Βασιλικός, Θάνος Βερέμης και Πόπη Διαμαντάκου.

-Στον συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ψηλά στην κατάταξη να βρίσκονται οι Μάρω Δούκα, Θανάσης Σκρουμπέλος, Στάθης Δρογώσης, Νίκος Φίλης και ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη.

-Στο συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου φέρονται να προηγούνται οι Χρήστος Τεντόμας και Θανάσης Πλεύρης, ενώ για την τρίτη θέση - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – διαγκωνίζονται οι Αθανάσιος Σπυράκος, Ανδρέας Τσώκος και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιός του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

-Στα νότια προάστια η Βάνα Μπάρμπα στη Γλυφάδα και στη Βουλιαγμένη ο Λευτέρης Πανταζής φαίνεται να έχουν προβάδισμα.

-Ο Κώστας Σόμμερ που κατέβαινε στον Αλιμο δεν τα κατάφερε

-Ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χαϊδαρίου με τον συνδυασμό του Αντώνη Μποζίκα, δείχνει να βγαίνει πρώτος.

-Στη Θεσσαλονίκη για την ώρα φαίνεται πως πρώτος σε σταυρούς είναι ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ακολουθούν σε υψηλές θέσεις ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κώστας Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χασδάι Καπόν, ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, Μαρία Πασχαλίδου και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

-Η Άννα Ροκοφύλλου, ο Αγγελος Βουράκης, ο Γιώργος Αρσένης, ο Κώστας Μπάστας και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ανδρουλακάκης, είναι οι πρώτοι σε σταυρούς υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στον Κεντρικο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr. Παράλληλα, στο Δυτικό τομέα φαίνεται ότι προηγείται ο στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού, Χάρης Πασβαντίδης.

-Από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών εκλέγονται 36 περιφερειακοί σύμβουλοι σε σύνολο 71 του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Οι υπόλοιποι 35 θα εκλεγούν στον δεύτερο γύρο ανάλογα με τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν οι συνδυασμοί του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Γιάννη Ιωαννίδη.