Ευθυμίου: Ο Βενιζέλος να επιδιώξει ισότιμη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση

Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και στη συνέχεια εθνικές εκλογές και συντακτικό συνέδριο για το ΠΑΣΟΚ, προτείνει ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Σύμφωνα με τις προτάσεις που διατυπώνει:

-Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να εξηγήσει καθαρά ότι η τελευταία πράξη κατοχύρωσης των συμφερόντων της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι να ανοίξει, το αργότερο τον Νοέμβριο, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

-Οτι αυτή η επαναδιαπραγμάτευση -εφόσον είναι επιτυχής- είναι η μόνη ουσιαστική προϋπόθεση ανάκαμψης και ανάπτυξης.

-Οτι γι αυτό τον λόγο θα παραμείνει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ.

Σημειώνει ακόμη πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Ευ. Βενιζέλος θα πρέπει να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πλήρη και ισότιμη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης.

Ακόμη ζητά να ξεκαθαρίσει σήμερα δυο επιπλέον θέσεις.

Πρώτον ότι μόλις τελειώσει η επιτυχής διαπραγμάτευση του χρέους επιβάλλεται να προκηρυχθούν εκλογές, καθώς για την κατοχύρωση της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη χρειάζεται αλλαγή των κυβερνητικών συσχετισμών στη διακυβέρνηση.

Και δεύτερο, ότι πριν από τις εθνικές εκλογές θα προκηρύξει ανοιχτό Συντακτικό Συνέδριο για όλες τις δυνάμεις, πέρα και από την Ελιά, που θα δημιουργήσουν ένα νέο ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα, οργανικό μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.