Πώς διαβάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα τα κόμματα

Την επόμενη Κυριακή και την κάλπη των ευρωεκλογών περιμένουν τα κομματικά επιτελεία για να αξιολογήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς οι εντυπώσεις είναι μοιρασμένες από τη χθεσινή αυτοδιοικητική μάχη.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε στον πρώτο γύρο το δήμο της Αθήνας αλλά και την περιφέρεια, όπου οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Ρένα Δούρου σημείωσαν εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις, σε σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο οι εντυπώσεις είναι μοιρασμένες, καθώς η ΝΔ στη μάχη για τις περιφέρειες έχει συμμετοχή στο δεύτερο γύρο σε 12 από τις 13 περιφέρειες και διεκδικεί τις 10.

Σε σύσκεψη, με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που έγινε στη Συγγρού, αποφασίστηκε, να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, ενώ από σήμερα ο πρωθυπουργός θα επαναφέρει το δίλημμα με πιο σαφή τρόπο.

Από τις 8 το πρωί της Δευτέραςβρίσκεται στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός είχε συνεχείς συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες και με το οικονομικό επιτελείο για όλα τα τρέχοντα κυβερνητικά θέματα.

Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται ικανοποιημένοι, καθώς είναι η πρώτη φορά που δεν έχει περάσει στον δεύτερο γύρο υποψήφιος της ΝΔ στο Δήμο της Αθήνας, ενώ πέρα από την επιτυχία της κ. Δούρου στην περιφέρεια Αττικής η ΝΔ κινδυνεύει να μην πάρει ούτε έναν από τους μεγάλους δήμους σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα για το μνημόνιο.

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ περιμένουν στο δεύτερο γύρο τα αποτελέσματα για Σγουρό και Καμίνη και Γιάννη Μπουτάρη, ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα σε πέντε περιφέρειες της χώρας όπου υπάρχει ανεπίσημη στήριξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ NEWS.GR