Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θελει να μας βάλει φυλακή

Αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών θα είναι καλό για τη χώρα και για το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε σε σημερινή συνέντευξή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δε θέλει πρόωρες εκλογές, αλλά τη σταθερότητα της κυβέρνησης, ενώ ερμήνευσε την ψήφο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως ένα μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση.

Εκτίμησε πάντως πως θα υπάρξει πρόβλημα στρατηγικής για τη χώρα αν δεν τηρηθούν οι ισορροπίες, αν δηλαδή η Ελιά υποστεί ήττα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν έδειξε καμία πρόθεση να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ενδεχόμενες συμμαχίες μετά τις εκλογές, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι προτιμά μια συμμαχία των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και αναρωτήθηκε τι πρέπει να γίνει αν οι αριθμοί δεν φτάνουν χωρίς τη ΝΔ. Τη συνεργασία, πάντως, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον την απεύχεται, δηλώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να ακυρώσει τα πάντα και "να μας βάλει φυλακή".

Για την υπόθεση Μπαλτάκου ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει τον κ. Σαμαρά, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι επιλήφθηκε του θέματος, αλλά τελικά ο πρωθυπουργός ήταν εκείνος που βρέθηκε υβριζόμενος και λοιδορούμενος από τον κ. Μπαλτάκο.

Διαβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο και ότι η χώρα θα βγαίνει σταθερά, πλέον, στις αγορές. Επανέλαβε, επίσης, ότι το δημόσιο χρέος είναι απολύτως βιώσιμο.

Σχετικά με το Γιώργο Παπανδρέου, τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο αρχιτέκτονας της συνεργασίας με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, το Νοέμβριο του 2011, και υπενθύμισε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε προσφερθεί να παραιτηθεί από τον Ιούνιο του 2011, κάτι που -όπως είπε- τον τιμά. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν υπήρξε καμία διαμάχη σχετικά με όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό που ενόχλησε ήταν ο συμβολισμός της παρουσίας του, και προσέθεσε ότι θα είναι δικαίωση για την επιλογή του κ. Παπανδρέου να ενταχθεί η χώρα στον μηχανισμό στήριξης, η επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης.

Σχετικά με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι η Χαριλάου Τρικούπη, πέραν του ελέγχου που γίνεται σε όλα τα κόμματα από τους ορκωτούς ελεγκτές, έκανε μια επιπλέον ιδιωτική έρευνα, το αποτέλεσμα της οποίας δε θα δοθεί στη δημοσιότητα. Τόνισε δε πως όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα αυτό, το προηγούμενο διάστημα, είχαν στόχο την υπονόμευση του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με το ρόλο του κ. Παπανδρέου.

Σχετικά, εξάλλου, με το στίχο του Νίκου Εγγονόπουλου, που χρησιμοποίησε την ημέρα της παρουσίας του κ. Παπανδρέου στην εκδήλωση για το βιβλίο της κ. Κοππά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα thetoc.gr, σχολίασε ότι δόθηκε δημοσιογραφική ερμηνεία, και ότι ίσως ανέφερε τον στίχο αναφερόμενος σε όσα υφίσταται ο ίδιος, μήπως, δηλαδή, είναι εκείνος ο Υδραίος, λόγω της διαρκούς δοκιμασίας την οποία υφίσταται ως αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.