Τσίπρας: Κερδίσαμε και έξω έχει μια ωραία μέρα

Την εκτίμηση ότι η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα για μια ισχυρότερη παρουσία στην Ευρώπη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο στις κάμερες.

"Κάποιοι κινδυνολογούσαν για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, κερδίσαμε με 4 μονάδες και έξω έχει μια ωραία μέρα" τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως πρέπει να ληφθεί το μήνυμα ότι ο ευρωσκεπτικισμός έχει τις αιτίες που τον δημιουργούν, άρα πρέπει να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπηγια να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό.

Ο διάλογος των δύο ανδρών:

Κάρολος Παπούλιας: Συγχαρητήρια, να είστε καλά

Αλέξης Τσίπρας: Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια σημαντική καταγραφή ιστορική θα έλεγα για την αριστερά η σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Έξω είναι μια ωραία ημέρα. Κάποιοι έλεγαν ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες θα έχουμε λιμούς σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και δεν συνέβη τίποτα.

Κάρολος Παπούλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν

Αλέξης Τσίπρας: Ελπίζουμε και οι επόμενες ημέρες να είναι καλές γιατί η έκφραση της λαικής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει τις δυνατότητες στη χώρα μας για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη

Κάρολος Παπούλιας: Αυτό που με ανησυχεί είναι η έκφραση των ακραίων φαινομένων στην Ευρώπη

Αλέξης Τσίπρας: Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό.