Σαμαράς: Ο λαός απέρριψε την ανατροπή – Τσίπρας: Εκλογές τώρα

Εντελώς διαφορετικά... μηνύματα έλαβαν από τις κάλπες Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας, με τον πρωθυπουργό να εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει ότι οι ψηφοφόροι απέρριψαν την “ανατροπή”, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι επιβάλλεται η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κάλπη "έστειλε μήνυμα, αλλά απέρριψε την ανατροπή που προωθούν στο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω ότι περάσατε δύο δύσκολα χρόνια, άκουσα προσεκτικά τους πολίτες, γνωρίζω τι πρέπει να αλλάξει και θα προχωρήσω γρήγορα".

Ο πρωθυπουργός απέρριψε κάθε ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση άντεξε στις ακραίες επιθέσεις" και είπε ότι "απέτυχαν όσοι μιλούσαν για δημοψήφισμα".

Μάλιστα επεσήμανε ότι "αυτοί που ζητούσαν ανατροπή, μέσα στην τρικυμία της κρίσης δεν μπόρεσαν να αυξήσουν καν τα ποσοστά τους και μετά ήθελαν και πρόωρες".

Όπως είπε: "Σε δήμους και περιφέρειες τα κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν".

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι: "Η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα" και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα.

"Σήμερα αποτρέψαμε τον εφιάλτη, να επιστρέψουμε πίσω" υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο λαός "καταδίκασε αποφασιστικά τη κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική μνημονίων" και επεσήμανε ότι μόνο ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε το μήνυμα των εκλογών.

Όπως είπε: "Το σημερινό αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και ας κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο Σαμαράς. Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες από Ιούνιο του 2012 και το ΠΑΣΟΚ 5 μονάδες". Όπως είπε με τα σημερινά αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69.

Έκανε λόγο για ιστορική μέρα και για: "Μεγάλη ανατροπή στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και σε μια σειρά από δήμους".

Όπως είπε: "Αύριο όλη η Ευρώπη θα μιλά για το ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα είναι νίκη του λαού με στόχο την ανατροπή".