Καταγγελίες για άρνηση ψήφου Ελλήνων σε Βιέννη και Λονδίνο

Έλληνες πολίτες του εξωτερικού καταγγέλλουν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές στο προξενείο της Βιέννης, αλλά και στην πρεσβεία του Λονδίνου, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν ακολουθήσει συγκεκριμένες ενέργειες.

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Ελληνίδα καθηγήτρια οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πάντειου Πανεπιστήμιου, με ανάρτησή της στο Facebook, ανέφερε ότι "σε όσους είχαν δηλώσει από τον Μάρτιο την προθεσή τους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στο Ελληνικό Προξενείο στη Βιέννη, ελέχθη "ότι θα υπάρξει ανακοίνωση για το πότε θα γίνει η ψηφοφορία ".

Τελικά, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Προξενείου, όπως αναφέρει η κυρία Λυμπεράκη.

"Η ψηφοφορία διεξήχθη το Σάββατο και πολλοί που πήγαν να ψηφίσουν σήμερα Κυριακή δεν μπορούν. Όταν διαμαρτυρήθηκαν ο Πρόξενος τους είπε ότι "έγινε προφορική ενημέρωση στη Μητρόπολη και στον Σύλλογο. Άλλη υποχρέωση δεν έχω".
Άμεσο ζητούμενο: Να επιτραπεί η ψήφος στη Βιέννη σήμερα στο Προξενείο", κατέληξε η κυρία Λυμπεράκη.

Η Ελληνίδα καθηγήτρια δέχθηκε στην ίδια ανάρτηση και την επιπρόσθετη απάντηση ότι στην πρεσβεία του Λονδίνου ελέχθη την ημέρα του Σαββάτου σε Έλληνες υπηκόους ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν επειδή δεν είχαν μεταβεί στην πρεσβεία νωρίτερα για να υποβάλλουν την αίτηση, πράγμα που δεν αναφέρεται ως υποχρέωσή τους πουθενά εντός της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι πρόκειται ουσιαστικά για διευκόλυνση καταχώρησης ψήφου με ηλεκτρονική υποβολή.