Ερντογάν: Πολύ νέος ο κ. Τσίπρας, για αυτό βιάζεται για το Κυπριακό

Ερντογάν: Πολύ νέος ο κ. Τσίπρας, για αυτό βιάζεται για το Κυπριακό

Αιχμηρή αναφορά του Τούρκου προέδρου που επέρριψε τις ευθύνες στην ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά

Τα παγωμένα χαμόγελα της συνάντησης Ερντογάν – Π. Παυλόπουλου ακολούθησαν οι φλογερές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση τους.

Ο κ. Ερντογάν έκανε μια αιχμηρή δήλωση «δικαιολογώντας» τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κυπριακό με το «νεαρό της ηλικίας του». «Λόγω του νεαρού της ηλικίας του ο πρωθυπουργός εξανίσταται για την καθυστέρηση στην επίλυση του Κυπριακού» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αποκόμισα πολύτιμη πείρα από τη διαδικασία και μπορώ να παρέχω τα σχετικά έγγραφα και τις σχετικές πληροφορίες. Στρατό έχουν στο νησί και οι δυο χώρες και εάν είχε εφαρμοστεί το σχέδιο Ανάν δεν θα είχαμε φθάσει σε αυτό το σημείο, γιατί θα είχε ορισθεί ο αριθμός των στρατευμάτων που υπάρχουν στο νησί αλλά υπήρξε στραβοπάτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς. Μπορούμε να εργασθούμε από κοινού για την επίλυση του ζητήματος» είπε ο κ. Ερντογάν επιρρίποντας τις ευθύνες στην ελληνοκυπριακή και ελληνική πλευρά.

Η αιχμή Ερντογάν ακολούθησε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού για το θέμα του Κυπριακού.

«Το Κυπριακό παραμένει ανοιχτό 43 χρόνια γιατί πριν από 43 χρόνια υπήρξε μια παράνομη εισβολή και κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός. «Είμαι 43 χρονών και 43 χρόνια το Κυπριακό μένει ανοιχτό. Κάθε φορά, βεβαίως, υπάρχει μια συζήτηση για το ποιος φταίει. Δεν πρέπει όμως κύριε Πρόεδρε να ξεχνάμε ότι αυτό το θέμα υπάρχει ανοιχτό γιατί πριν 43 χρόνια υπήρξε μια παράνομη εισβολή και κατοχή ενός τμήματος της Κύπρου. Γι αυτό παραμένει ανοιχτό», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν.