Κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια τραπεζίτη διαβεβαίωσε ο Τζανακόπουλος

Κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια τραπεζίτη διαβεβαίωσε ο Τζανακόπουλος

«Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του»

Στη διεξοδική ενημέρωση που έκανε για το θέμα των πλειστηριασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθυνόμενος αφενός σε δημοσιογραφικό συγκρότημα που παραπληροφορεί, όπως υποστήριξε, στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφετέρου στην ΝΔ, δήλωσε ότι «με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000».

Και, συνεχίζοντας, «η δέσμευση της κυβέρνησης είναι σαφής και συγκεκριμένη: Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του», διαβεβαίωσε.

Αντιθέτως, «αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγαλοοφειλέτες που έπαιρναν αφειδώς δάνεια τα οποία δεν είχαν την δυνατότητα ή δεν ήθελαν να αποπληρώσουν καθώς προτιμούσαν να φυγαδεύουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.

Η ελληνική κυβέρνηση λοιπόν δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να ανεχτεί τη συνέχιση αυτής της κατάστασης και όχι μόνο δεν πρόκειται να προστατεύσει τους μεγαλο-οφειλέτες, αλλά θα επισπεύσει και τις διαδικασίες για την αποπληρωμή των χρεών τους. Οι καιροί που οι φορολογούμενοι πολίτες φορτώνονταν τα βάρη της κακομαθημένης επιχειρηματικής ελίτ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτό να το βάλουν όλοι πάρα πολύ καλά στο μυαλό τους», διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος.