Τόσκας: Δεν είχαμε πληροφορίες από την Τουρκία, δική μας ήταν η επιχείρηση

Τόσκας: Δεν είχαμε πληροφορίες από την Τουρκία, δική μας ήταν η επιχείρηση

Η αστυνομία ψάχνει και άλλους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των διαμερισμάτων όπου διέμεναν οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, και τόνισε πως η αστυνομία ψάχνει και άλλους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Δική μας ήταν η επιχείρηση, ανέφερε ο υπουργός, και υπογράμμισε πως δεν υπήρξε συνεργασία με αρχές άλλου κράτους ούτε υπήρχαν πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Η Ελληνική Αστυνομία δεν δουλεύει ευκαιριακά, αλλά με σύστημα», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας. «Δουλεύει με βάση ενδείξεις για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών. Έχουν εξεταστεί οι χώροι που ζούσαν οι συλληφθέντες, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα τρία διαμερίσματα. Υπάρχουν κάποια υλικά που μπορούν να δημιουργήσουν εκρηκτικά εμπορικού τύπου, χαμηλής έντασης. Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται».

Όσον αφορά σε έναν από τους εννέα Τούρκους υπηκόους που συνελήφθησαν σήμερα, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι σε βάρος του υπήρχε ένταλμα σύλληψης, ενώ είχε εμπλοκή στην υπόθεση της Χίου, το 2013. Επισήμανε ακόμη, ότι δεν έχει αποδειχθεί, έως τώρα τουλάχιστον, ότι οι συλληφθέντες ανήκουν σε συγκεκριμένη οργάνωση. «Οι συλληφθέντες δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι», πρόσθεσε. «Είναι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες κράτησης. Παρέβησαν το νόμο και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Για τον Ρουβίκωνα ανέφερε πως προσπαθεί να παίξει περπατώντας στα όρια του νόμου. Η αστυνομία, είπε, δεν τους αντιμετωπίζει σαν γραφική περίπτωση. «Πράττουμε με βάση στοιχεία και συγκεκριμένες πράξεις για να τους προσαγάγουμε στην δικαιοσύνη», σημείωσε.

Για τα Εξάρχεια ανέφερε που η αστυνομία προχωράει με χειρουργικές επεμβάσεις για να περνάει τα μηνύματα και αναφέρθηκε στην επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου από καταληψίες οι οποίοι, όπως ανέφερε, δεν ήταν τυχαίοι.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, ανέφερε ο κ. Τόσκας, με εξαίρεση τον τραυματισμό της δικηγόρου από φωτοβολίδα, ήταν η πιο ήρεμη.